De ce protestul împotriva vaccinării obligatorii este legitim

Duminică, 7 martie, câteva mii de români au protestat în București împotriva legii vaccinării obligatorii. Repet, protestul nu a fost împotriva vaccinării ci a vaccinării obligatorii. Proteste similare au avut loc și în alte câteva orașe.

O mulțime de deontologi s-au întrecut a-i lua în derâdere pe protestatari susținând că protestul este fără obiect având în vedere că varianta de lege care a trecut de Senat nu prevede vaccinarea obligatorie. Aceștia se bazează pe o declarație a domnului doctor Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS şi membru din partea PSD în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor:

„E un proiect de lege, votat inițial de Senat, ajuns în dezbaterea comisiilor de specialitate în Camera Deputaților. Nu știu ultima lui formă, dar, în orice caz, depășise de mult discuția despre obligativitatea vaccinării. Înțeleg că lumea face referire la vaccinarea obligatorie a adulților, nici vorbă de așa ceva. Iar la copii era o chestiune legată de necesitatea informării părinților cu privire la vaccinare.” (Libertatea)

Sunt două afirmații grave în declarația domnului Rafila și orice ziarist serios n-ar fi scăpat ocazia de a-l interoga. Prima mea întrebare ar fi sunat cam așa:

Domnule Rafila, cu tot respectul cuvenit, cum e posibil să nu cunoașteți forma legii vaccinării votate în Senat? Dumneavoastră sunteți membru în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, cum votați mâine în cunoștință de cauză dacă nici măcar nu cunoașteți forma legii?

În continuare i-aș fi prezentat câteva extrase din legea respectivă și aș fi înregistrat reacția sa când ar fi realizat că l-am prins cu minciuna. Iar toată documentarea mi-ar fi luat 5-10 minute pentru că legea vaccinării, în forma votată de Senat, are doar 36 de pagini și se găsește aici (PDF). Și iată ce prevede această lege la articolul 6:

(1) Vaccinarea copiilor cu vaccinurile prevăzute în CNV, aprobat prin ordin al ministrului sănătății, precum și cele administrate în situații epidemiologice speciale întregii populații ori unor grupuri de populație este obligatorie.

(2) Situațiile epidemiologice speciale și grupurile de populație ce urmează să fie supuse vaccinărilor obligatorii în aceste situații se stabilesc prin ordin al ministrului sănătății, la propunerea GTCAV și/sau la recomandarea OMS.

Iar la articolul 13 legea votată în Senat prevede următoarele:

Categoriile de vaccinări obligatorii sunt următoarele:

a) vaccinările stabilite prin Calendarul Național de Vaccinare pentru copii, potrivit prevederilor art. 6;

b) vaccinările impuse de situații epidemiologice, care implică vaccinarea ca măsură de intervenție, în vederea limitării bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;

Un alt domn care-i crede proști pe români este medicul Adrian Wiener, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Iată ce susține acesta:

„Este o confuzie în titlul legii, pentru că legea se cheamă ‘Legea vaccinării obligatorii’. Este o confuzie, ceea ce ei voiau să spună, atunci când au intitulat-o așa, este că se referă la vaccinurile din schema obligatorie – din Calendarul național de vaccinare. Dar cuvântul ‘obligatoriu’ se referă la obligația statului român de a asigura accesul la vaccinurile din Calendarul național de vaccinare – vaccin ROR, hexavalent etc. – în sensul că statul este obligat să pună aceste vaccinuri la dispoziția copiilor prin medicul de familie. În sensul acesta legea a fost numită Legea vaccinării obligatorii, în sensul că se referă la obligația statului de a asigura accesul, responsabili, circuite, lanț de frig, stocuri. De aici confuzia, în sensul că nu vaccinarea în sine este obligatorie, ci obligația statului de a asigura, prin instrumentele din această lege, accesul la schema de vaccinare – vaccinuri oferite gratuit de statul român.” (Hotnews)

Serios domnilor doctori? Chiar ne mințiți în față și cu zâmbetul pe buze? Chiar așa de proști ne credeți?

Nu contest că subiectul vaccinării este unul delicat și că părerile sunt împărțite. Dar asta nu înseamnă că cei ce se opun vaccinării obligatorii nu au dreptul să se face auziți. Mai ales într-o țară ca România în care încrederea în Guvern (13,7%), Parlament (9,5%) și partidele politice (9,1%) este ca și inexistentă. (Sursa).

Și cum să ai încredere în ei când te mint în față?


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „De ce protestul împotriva vaccinării obligatorii este legitim”

  1. Ne cred proșt pe toți pentru că deh, suntem ”mulți, dar proști” după părerea lor. Și cam ăsta e adevărul. Majoritatea românilor au accepta manipularea prin intermediul tembelizorului și încă muilt pre ușor. Dovada eset boictarea Referendumului pentru Familie.

Comentariile sunt închise.