Senatorul Claudiu Târziu, promisiune pentru românii din Valea Timocului: Voi lupta pentru drepturile lor, pentru școli și presă în limba română, pentru dreptul de a-și construi biserici

Senatorul Claudiu Târziu, co-președintele AUR, și-a încheiat, sâmbătă, vizita oficială în Serbia cu o promisiune făcută românilor din Valea Timocului, anume că se va lupta pentru ca drepturile și libertățile acestora să fie respectate de statul sârb.

Senatorul Claudiu Târziu a subliniat, prin intermediul unui comunicat postat pe Facebook, că o să intervină peste tot unde îi permite funcția de parmanentar astfel încât românii din Timoc să aibă drepturi precum le au în România cetățenii români de etnie sârbă.

„Mi-am încheiat azi vizita în Timoc la mănăstirea ortodoxă românească Malainița, unde am participat la Sfînta Liturghie, slujită de părintele vicar Bojan Aleksandrovic și de părintele protopop Doru Ovidiu Ursu, și la o întînire cu membrii Congresului Românilor din Serbia, în frunte cu dr. Predrag Balasevic și Zavișa Jurj. Bucurie și durere. Bucuria rugăciunii împreună (încununată de predica bărbătească a părintelui Bojan) și durerea nedreptăților pe care le suferă românii din această comunitate istorică.

Le-am promis – și am de gînd să mă țin de cuvînt – că nu-i voi lăsa, că voi vorbi despre ei și voi interveni peste tot unde îmi permite funcția de parlamentar pentru ei pînă li se va face dreptate. Pînă vor avea școli în limba română, presă în limba română și dreptul de a-și construi biserici; pînă nu vor mai fi prigoniți pentru că se declară români și pentru că susțin realitatea sinonimiei dintre numele de vlah și cel de român, pînă nu vor mai fi alungați de pe pămînturile strămoșilor lor… Pînă cînd vor avea drepturile pe care le au în România cetățenii români de etnie sîrbă. Pînă la capăt. Și după aceea. Dumnezeu să ne ajute!”, a anunțat, pe Facebook, senatorul Claudiu Târziu.

Sursa foto: Claudiu Târziu/ Facebook

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a desfășurat, în perioada 19- 21 martie, o vizită oficială în Valea Timocului (Serbia), în calitate de președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni.

În cadrul unei conferințe de presă de vineri, senatorul Claudiu Târziu a avertizat că Parlamentul României nu va vota aderarea Serbiei la UE, dacă statul sârb nu va respecta drepturile celor 300.000 de români din zona Timocului.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost