Polidinul, cel mai cunoscut medicament românesc, va fi produs din nou. Anunțul Institutului „Cantacuzino”

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial, se precizează în anunț.

„În cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare prin care se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare.

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).

Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale. Vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă”, a transmis, sâmbătă, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

*Foto:

  1. Bioreactoare de capacitate 3,6L și 13L pentru fermentație bacteriană din Aria pilot.
  2. Capsulele orodispersabile de tip ursuleț.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost