Premierul demis Florin Cîțu, în plină criză sanitară și politică: Lucrurile arată bine. România merge în direcția bună

Cel puțin rupt de realitate, așa s-a prezentat premierul demis Florin Cîțu, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă în care a salutat evoluția României și performanțele economice realizate de guvern, declarațiile fiind făcute în plină criză sanitară și politică.

Sâmbătă, la orele prânzului, premierul demis Florin Cîțu a ieșit în conferință de presă pentru a se lăuda „bunăstarea, creșterea economică și direcția bună în care merge România”, mulțumită măsurilor luate de guvernul său demis recent prin moțiune de cenzură. Conferința pe teme economice a fost organizată la o zi după ce agențiile Moody’s și Standard and Poor’s au reconfirmat ratingul pentru România.

„Lucrurile arată bine”, a răspuns Florin Cîțu, întrebat fiind când se va simți în nivelul de trai al românilor creșterea economică.

Dar iată principalele declarații făcute de premierul demis Florin Cîțu:

  • Se confirmă faptul că schimbarea de paradigmă pe care am făcut-o anul trecut, întâi să investești și să ai creștere economică, după aceea să ai ce să împarți, să ai bunăstare, perspectiva aceasta de stabil arată că suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți și beneficiile creșterii economice.
  • Pentru că trecem la perioada de stabil, după care urmează partea de pozitiv. Mai înseamnă ceva această perspectivă de stabilitate, înseamnă dobânzi mai mici, care rămân mici, împrumuturi mai ieftine, înseamnă că agențiile de rating nu se așteaptă la derapaje ale inflației în România în perioada următoare sau la alte probleme și alte crize, când vorbim de o economie stabilă.
  • România merge în direcția bună și nu în direcția greșită.
  • V-am spus că sănătatea este o prioritate anul acesta și ne-am ținut de cuvânt, resurse alocate record pentru acest domeniu.
  • Am găsit soluții pentru fiecare problemă şi astăzi avem această confirmare. Aceste agenţii de rating atestă că în România economia este gestionată bine, merită să fie investiți bani.
  • Până acum, eu şi echipa mea guvernamentală, căreia îi mulțumesc, ne-am făcut treaba bine şi am livrat ce am promis românilor şi continuăm la fel, cu profesionalism şi responsabilitate.
  • Eu am intrat în politică pentru români, iar rezultatele se văd şi astăzi ele confirmă acest lucru.
  • Lucrurile arată bine, arată că atunci când gestionezi economia bine, ai resurse suplimentare.
  • În ceea ce privește bunăstarea pe care o vom simți, deja începem să simțim.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost