Polițistul care a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni, filmat când o împingea cu piciorul. Se cere demiterea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode

Imagini terifiante au apărut în spațiul public după ce un agent de poliție a accidentat mortal o fetiță, în fotografiile devenite virale existând dovada că polițistul a împins trupul copilei cu piciorul, să verifice dacă mai trăiește.

Un agent de poliție din București a lovit cu mașina, joi, două fetițe. Una dintre fete a murit în urma cumplitului accident.

După câteva ore, în spațiul public au apărut imagini care confirmă că polițistul care a intrat cu mașina în fetițe a împins cu piciorul trupul uneia dintre ele.

Prin acest gest revoltător polițistul a vrut să verifice dacă fata mai trăiește, spun martorii, potrivit Antena3.

AUR cere demiterea lui  Lucian Bode

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat, vineri, printr-un comunicat de presă demiterea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, considerat responsabil de gravele evenimente care au avut loc în ultima perioadă și care au scos la iveală incapacitatea M.A.I. de a asigura ordinea publică, cum ar fi:

  • Un șofer de microbuz a fost omorât foarte aproape de sediul poliției, al parchetului și judecătoriei din Bolintin Vale, jud. Giurgiu.
  • Un agent de poliție a accidentat doi copii pe trecerea de pietoni. Unul a murit și, în timp ce-și dădea ultima suflare, polițistul i-a întors trupul cu piciorul, într-un ultim gest care sintetizează dezumanizarea.
  • Recent, șeful poliției din Poiana Sibiului a fost arestat, infracțiunile acestuia având loc ani la rândul, fără ca superiorii săi din MAI să ia măsuri.

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, s-a declarat revoltat de aceste cazuri cutremurătoare.

„Avem o instituție care se cheamă Poliția Română, dar care este pusă să acționeze împotriva românilor. Este revoltător ce se întâmplă la vârful statului român. Ministrul Energiei face tot ce poate pentru ca prețurile la energie să crească astronomic, afectând firmele și cetățenii, în timp ce ministrul de Interne îi pune pe polițiști să alerge după măști, în loc să asigure protecția cetățenilor și să combată infracționalitatea. Fie cineva subminează statul român din interior, fie la vârful instituțiilor au fost impuși niște oameni total nepregătiți profesional, ceea ce este cam același lucru”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Tot mai desele deficiențe în asigurarea siguranței cetățenilor au loc pe fondul lipsei de predictibilitate în instituțiile M.A.I., al crizei de autoritate, al conducerii defectuoase, al deficitului cronic de personal și lipsei de pregătire și experiență a forțelor de poliție.

Având în vedere aceste lucruri, AUR consideră că se impune demiterea lui Lucian Bode, se precizează în comunicatul AUR.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost