CNA: Două posturi TV din Ucraina, retransmise pe teritoriul României

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în ședința de joi, solicitarea primită din partea Consiliului Național al Televiziunii și Radiodifuziunii din Ucraina, precum și pe cea a societații Limited Liability Company „Goldberry”, de a retransmite pe teritoriul României postul Rada TV, respectiv Espreso.

CNA informează distribuitorii de servicii de programe că pot retransmite cele două posturi fără a solicita acorduri de retransmisie din partea Rada TV și Espreso.

CAN precizează, în comunicatul transmis joi, că potrivit art. 5 din Decizia CNA nr. 72 din 02.02.2012 privind condițiile de eliberare și modificare a avizului de retransmisie:

1.Distribuitorii de servicii de programe au obligaţia să aducă la cunoştinţa CNA orice modificare în documentele şi datele declarate, altele decât cele prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. c), în termen de 30 de zile de la data apariţiei modificării.

2.În cazul modificării structurii ofertei de servicii şi/sau a localităţilor în care se asigură retransmisia, distribuitorul de programe va depune următoarele documente: a) cererea conform modelului prevăzut în anexa nr.1 ; b) solicitarea de modificare a avizului de retransmisie, conţinând lista nominală cu localităţile şi serviciile de programe care fac obiectul modificării, conform modelului prevăzut în anexa nr. 4, care face parte integrantă din prezenta decizie ; c)declaraţia distribuitorului, semnată de reprezentantul legal al acestuia, în original, privind deţinerea drepturilor legale de retransmisie pentru serviciile de programe înscrise în anexa nr. 4.

3.Modificarea structurii ofertei de servicii poate fi efectuată în condiţiile prevăzute la art. 74 alin. (3) din Legea audiovizualului. CNA va decide asupra modificării avizului de transmisie în termen de 30 de zile de la solicitare.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „CNA: Două posturi TV din Ucraina, retransmise pe teritoriul României”

  1. Să transmită și 2 posturi rusești, pentru a echilibra informațiile și pentru a ne da seama dacă informațiile sunt în regulă. Prin propria noastră inteligență, fiecare să decidem care este adevărul. Că așa-i în democrație nu?

Comentariile sunt închise.