Grecia ridică toate restricțiile pe perioada verii, dar nu exclude reintroducerea lor în septembrie

Iată încă o dovadă că toate restricțiile introduse în ultimii doi ani nu au nimic de-a face cu controlul epidemiei ci cu controlul populației. Autoritățile din Grecia tocmai au anunțat că sezonul estival va fi liber de restricții.

Restricțiile legate de pandemie, cum ar fi purtarea măștilor în interior și certificatele Covid, vor fi ridicate pe tot parcursul perioadei estivale. Ministrul Sănătății din Grecia, Thanos Plevris, a subliniat că decizia de a renunța la restricții s-a „bazat pe datele epidemiologice și pe sugestiile experților”.

De la 1 mai până la 31 august, publicul nu va mai trebui să prezinte certificate de vaccinare sau de boală împotriva coronavirusului pentru a intra în spații interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele, iar autoritățile iau în considerare și ridicarea cerinței de a prezenta un certificat digital UE Covid pentru a intra în țară. În plus, purtarea măștilor în interior nu va mai fi obligatorie începând cu 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanța de Paște fără a fi nevoie să prezinte regulat autotestări negative.

Toate bune și frumoase până aici. Doar că nu știu pe ce „date epidemiologice și sugestii ale experților” se bazează autoritățile în condițiile în care marți s-au înregistrat în Grecia 15.000 de infecții și 64 de decese cauzate de gripa chinezească.

Și ca să fie clar că totul e un mare experiment de control al populației, aceleași autorități anunță că vor lua în considerare reintroducerea restricțiilor din septembrie. Să înțelegem că ia și virusul o vacanță binemeritată și va reveni cu forțe proaspete în toamnă?

Sursa: Tornos News


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost