Tenismena Gabriela Ruse se RETRAGE din echipa României pentru meciul cu Polonia. „Am aflat că am o inflamație la inimă”. În ianuarie, se califica în turul 2 la Australian Open

Jucătoarea de tenis Gabriela Ruse a declarat forfait pentru meciul pe care echipa României îl va susţine contra Poloniei, pe 15 şi 16 aprilie, în primul tur al calificărilor competiţiei Billie Jean King Cup, din cauza unei inflamaţii cardiace, anunță Agerpres.

Potrivit sursei citate, anunțul a fost, pe Instagram, de Gabriela Ruse (24 ani, 55 WTA).

„M-am chinuit cu pneumonia după ce am avut Covid-19 întreaga lună februarie şi chiar am jucat la Dubai pe antibiotice. Nu am dorit să renunţ şi am făcut tot ce am putut pentru a juca în Statele Unite. Am avut un început mai lent şi am simţit efectele unei boli îndelungate. M-am simţit mai bine la Miami, dar am avut dificultăţi de a juca mai mult de două ghemuri la rând. Totuşi, la Charleston s-am simţit lentă, stoarsă de energie şi m-am chinuit când jocul s-a prelungit. Investigaţiile efectuate au arătat o inflamaţie a inimii. Corpul meu are nevoie de odihnă şi de o revenire treptată la efort. Am fost nevoită să iau dificila decizie de a mă retrage din Billie Jean Cup şi nu voi mai juca în următoarele săptămâni”, a afirmat Ruse, care subiniază că Billie Jean King Cup are ”un loc special” în inima sa şi că s-a simţit de fiecare extraordinar când a jucat pentru ţara sa”, a transmis Gabriela Ruse.

Gabriela Ruse este a doua jucătoare care este nevoită să se retragă din echipa României pentru meciul cu Polonia, după ce Simona Halep a suferit o accidentare musculară la Miami, iar Jaqueline Cristian este accidentată de mai mult timp, notează sursa citată.

Pe de altă parte, trebuie amintit că jucătoarea Gabriela Ruse a participat în luna ianuarie la Astralian Open, unde accesul a fost permis doar jucătorilor vaccinați, motiv pentru care jucătorului Novak Djokovic i-a fost interzisă participarea, fiind expulzat din Australia.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost