Un tribunal din Italia a dispus analiza de laborator a vaccinurilor cu ARN mesager, în urma unei sesizări făcute de o persoană care a primit mai multe sancțiuni administrative deoarece refuză să se vaccineze, scrie publicația Le Soir, citată de mariustuca.ro.
Tribunalul din Pesaro a desemnat un expert care să identifice conținutul vaccinurilor Moderna și Pfizer/BioNTech cu ARN mesager anti-covid. Aceste analize vor fi efectuate în septembrie, a declarat pentru AFP avocata Nicoletta Morante.
Potrivit acesteia, este „o premieră în Italia și poate în Europa”.
Reclamantul, care a contractat deja boala în trecut, are 50 de ani și lucrează în educație o activitate care în Italia este supusă obligației de vaccinare. Refractar la vaccinare, el se află sub sancțiuni administrative, potrivit avocatei Morante.
Pe lângă „că cere să se stabilească dacă vaccinarea persoanelor vindecate de covid satisface buna administrare a medicamentului”, vrea să știe ce proteine sunt prezente în aceste vaccinuri și dacă acestea conțin „excipienți de utilizare non-umană sau periculoase pentru sănătate”, conform unui rezumat al plângerii văzute de AFP.
În susținerea plângerii civile prezentate lui Pesaro, avocatul a produs opinia unui cercetător medical, prezentat ca virolog independent, care consideră că vaccinurile ARNm nu îndeplinesc funcția de protecție pentru care sunt injectate. Aceste vaccinuri, a scris el în plângere, „nu au conformația funcțională declarată”, iar răspunsul imun pe care îl generează „este ineficient”, notează sursa citată.

- Pană masivă de curent în Spania, Portugalia și în anumite zone din Franța. Reacția Comisiei Europene și apelul ministrului Energiei către români - 28 aprilie 2025
- Primăria Capitalei a aprobat marșul LGBT pentru sâmbătă, 7 iunie, în ajunul Rusaliilor - 28 aprilie 2025
- Europarlamentarul Claudiu Târziu, înainte de alegerile prezidențiale de duminică: România se găsește în mijlocul unui uragan geopolitic ale cărui consecințe ar putea fi dramatice pentru unele națiuni din estul Europei - 28 aprilie 2025