Imagini impresionante! Nava- școală „Mircea” a revenit ACASĂ

Nava-școală „Mircea” a acostat sâmbătă, 30 iulie, în portul militar Constanța, după ce a executat un marș de instrucție cu o durată de 54 de zile, a informat, pe Facebook, Ministerul Apărării Naționale.

Nava-școală „Mircea” a plecat din țară la data de 6 iunie, iar pe parcursul marșului a efectuat escale în porturile Augusta și Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta) și Alexandria (Egipt). În porturile Genova și Valencia, nava militară românească a participat alături de alte veliere la Regata „Iacobus Maris”.

La bordul velierului, au efectuat stagiul de practică 92 de studenți militari din anul al II-lea de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, precum și opt studenți străini de la academii navale partenere din Bulgaria, Marea Britanie, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Pentru cadeții aflați la bordul navei-școală „Mircea”, marșul de instrucție a fost prima activitate în cadrul căreia s-au familiarizat cu viața pe mare și cu lucrul în echipă. Studenții și-au format și și-au dezvoltat deprinderile marinărești, prin executarea unor lucrări cu grad ridicat de risc, în arboradă la velatura navei, și a serviciilor de gardă și cart pe navă, precum și prin exploatarea, în siguranță, a instalațiilor și echipamentelor de la bordul navei.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost