Ungaria intensifică pregătirea forțelor armate. Ministrul Apărării: Trebuie să ne pregătim și noi. Facem toate acestea pentru protejarea familiilor noastre

Ministrul ungar al Apărării, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, a dispus miercuri creşterea gradului de pregătire a forţelor armate maghiare, anunță MTI.

Potrivit acestuia, Ungaria se confruntă cu provocări de securitate fără precedent, precum războiul din Ucraina și „imigranţii ilegali violenţi care asediază graniţele de sud ale ţării”.

„Toată lumea din Europa reacţionează la aceste lucruri. Marea Britanie a anunţat mobilizarea forţelor sale armate, Slovacia a ordonat stare de urgenţă, Polonia îşi intensifică nivelul de alertă, a enumerat ministrul. Trebuie să ne pregătim şi noi”, a spus ministrul ungar al Apărării.

Kristóf Szalay-Bobrovniczky a agăugat că „pentru a ne proteja pacea”, i-a ordonat lui Romulus Ruszin-Szendi, comandantul Forţelor Armate ale Ungariei, să fie pregătit pentru amplificarea gradului de pregătire a forţelor armate.

Asta înseamnă că în următoarele săptămâni şi luni, militarii se vor antrena mai mult, mai intens şi în unităţi mai mari, în mai multe locuri din ţară. Vor fi accelerate antrenamentele şi vor fi chemaţi mai mulţi rezervişti, a spus ministrul.

„Facem toate acestea în vederea protejării familiilor şi locuinţelor noastre. Apărarea Ungariei este sarcina Forţelor Armate ale Ungariei. Pentru noi, securitatea Ungariei se află pe primul loc!”, a mai spus ministrul Kristóf Szalay-Bobrovniczky.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost