Cadrele militare în rezervă și retragere din Armata României, apel manifest către clasa politică și structurile de conducere din statul român: Redați românilor DEMNITATEA!

Mai mulți generali, ofițeri și subofițeri, cadre militare în rezervă și în retragere din Armata României au adresat, miercuri, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, un apel către întreaga clasă politică a țării, prin care solicită redarea demnității poporului român.

Redăm integral apelul manifest:

1.Cine suntem?

  • Suntem acei cetățeni în uniformă, ai României, acum în rezervă sau în retragere, care și-au asumat prin jurământ apărarea Patriei și garantarea cu prețul vieții lor a valorilor ocrotite prin articolul 1 din Constituția României.
  • Suntem Corpul profesionist și dedicat al Armatei României, care prin înalta sa educație și asumare a datoriei față de Patrie a creat condițiile motrice, politice și militare de accedere a României în Sistemul de Securitate Colectivă garantat de Alianța Nord Atlantică, premisă care a facilitat, ulterior, admiterea în Uniuniea Europeană.
  • Suntem cei care am slujit necondiționat Patria, 24 din 24 de ore, fără a cere stimulente sau despăgubiri de viață, fără a comenta condițiile precare din unitățile militare, poligoanele de instrucție, zonele de intervenție civilă calamitate sau teatrele de operații sau război.
  • Suntem cei cărora, prin legea organică ni s-a luat parte din drepturile cetățenești și ni s-au limitat libertățile fundamentale ale persoanei pentru menținerea Corpului profesional într-o permanetă stare de acțiune dar și o corectă și continuă neutralitate față de politicile de partid.
  • Suntem cei care, punând la baza Contractului cu Țara propria noastră viață, privim astăzi cu temere înfiorată cum sunt eludate sau chiar batjocorite valorile noastre pământene, modelul nostru de viață românesc, identitatea noastră etnică și culturală, suveranitatea deciziei politice, și nu în cele din urmă Demnitatea noastră ca Națiune. Privim cum ni se năruie idealurile și zidirile Jurământului nostru! Noi înșine suntem ținta invectivelor și cuvintelor de ocară venite din partea răuvoitorilor României.

2.În numele a ceea ce suntem și a dreptului de a ne manifesta în mod suveran voința, vă cerem:

  • Să schimbați în totalitate mecanismul de formare a clasei politice, în care principiul reprezentativității pe criterii de valoare personală, înaltă calificare și merit public să stea la baza selecției și promovării candidaturilor!
  • Să impuneți obligativitatea ca reprezentarea românilor, în funcțiile alese și numite, îndeosebi cele care privesc securitatea națională, să se facă numai de către cetățenii români, cu unică cetățenie, în temeiul art. 54 din Constituția României, jurământul fiind unic, numai față de România!
  • Să asigurați securizarea, dar în același timp transparența procesului de vot, astfel ca orice scrutin, la orice nivel, să exprime întocmai voința populară!
  • Să eliminați din spațiul media și on-line orice manipulări ale societății sau grupurilor țintă predilecte prin propagandă agresivă și falsuri produse prin intermediul inteligenței artificiale, și să mențineți toate Serviciile de Informații în starea de neutralitate instituțională protejând spațiul de manifestare a opțiunilor alegătorilor!
  • Să realizați consolidarea Securității Integrate a României prin implicare activă a instituțiilor responsabile ale statului, astfel încât să devenim parte activă în luarea deciziilor strategice, atât în Alianța Nord Atlantică, cât și în structurile Uniunii Europene! Rolul actual, doar de partener-executant trebuie să înceteze și să ne afirmăm valoarea inteligentă de codecident continental. Aplicarea cu fermitate a principiului subsidiarității trebuie să salvgardeze interesele Națiunii Române.
  • Să refaceți controlul Suveran asupra tuturor resurselor naturale care stau la baza progresului și civilizatiei moderne dar și a existenței biologice a Națiunii române, astfel:

-toate resursele energetice ale subsolului precum și cele vitale de suprafață;

-toate rezervele de valoare strategică complementare de aur, metale rare, metalele radioactive.

  • Să identificați și să recuperați activele economice care au fost înstrăinate prin fraudare dovedită, corupție și colaboraționism și să confiscați averile ilicite! Refaceți patrimoniul Națiunii prin dreaptă răscumpărare și justă și necesară confiscare.
  • Să refaceți sistemul bancar românesc pentru capitalizarea economiei autohtone și să treceți la o politică de prudență financiară și o corectă fiscalitate față de băncile străine!
  • Să conservați fondul forestier existent și să instituiți controlul sever al înstrăinării acestuia, concomitent cu exploatarea economică, numai sub autoritatea statului român!
  • Să creați condițiile de dezvoltare și valorificare a economiei agricole, de sprijin preferențial al producătorului român, prin instituirea cotelor de import la toate bunurile care pot fi produse în țară! Logoul ”Fabricat în România” trebuie susținut de sloganul ”Cumpărați de la Români!”
    Descurajați orice vânzare către străini a terenurilor agricole.
  • Să creați imediat condițiile legale atractive prin care românii împrăștiați de sărăcie în lume să se întoarcă în vetrele golite de viață!
  • Să susțineți Familia Naturală formată între un bărbat și o femeie și să consolidați fondul biologic sănătos al Națiunii Române.
  • Să opriți importul masiv al forței de muncă necalificată, precum și constituirea de comunități alogene inadaptabile la cultura, tradiția și spiritualitatea românilor!

3. Invocăm imperativ:

Refaceți cât mai repede cu putință, prin voință suverană comună, a Unității Spațiului de Existență a Națiunii Române!

Recuperați și refaceți reparatoriu respectul instituțional al tuturor structurilor din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate prin recunoașterea valorii și meritului lor social în mecanismul statal de apărare al țării și de protecție a populației!

Faceți să înceteze imediat și să combateți campaniile de manipulare produse de agenți de influență în serviciul unor oficine ostile, care denigrează prin invective, epitete și jargon suburban, armata și în general instituțiile de forță, dar și școala și biserica strămoșească, creând astfel stări emoționale negative și chiar conflictuale în rândul societății noastre!

Asigurați de urgență operaționalizarea sistemului de pregătire a întregii populații pentru apărarea armată a țării, prevăzută ca obligație de art. 55 al. (1) din Constituție!

Preluați și aplicați, întocmai, prevederile articolului 118, al. (1) din
Constituția României: ”Armata este subordonată exclusiv voinței poporului pentru garantarea suveranității, a independenței și a unității statului, a integrității teritoriale a țării și DEMOCRAȚIEI CONSTITUȚIONALE. (…)”

În numele acestor prevederi, vă cerem să garantați societății românești DEMOCRAȚIA CONSTITUȚIONALĂ, prin punerea în practică a mecanismelor ce dau substanță SUVERANITĂȚII POPORULUI ROMÂN.

REDAȚI ROMÂNILOR DEMNITATEA!

„PATRIA A PRIORI”

Pentru conformitate

Semnează,
General(rtg) prof. dr.
Chelaru Mircia,

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Cadrele militare în rezervă și retragere din Armata României, apel manifest către clasa politică și structurile de conducere din statul român: Redați românilor DEMNITATEA!”

  1. Toata stima pentru domnul general Chelaru , prin faptele sale din trecut si nu prin vorbe „ca actuali generali TV , in prezent , manipulatori media ” .Pacat , ca acest ” APEL ” , nu a fost facut , in urma cu 30 si ceva de ani , dar se spune ca , ” mai bine mai tarziu decat „NICIODATA ” . Consider ca este prima ” forma de solidaritate directa prin APEL , a Structurii Militare Romane ” , privind ” CONFIRMARE DEZASTRUL NATIONAL DE ASA ZISA DEMOCRATIE ” in folosul financiar al ” Grupului minoritar de Alesi ” , timp de 30 si ceva de ani.Toata stima si respectul pentru domnul general in cauza , sa ii dea Dzeu sanatate si ” PERSEVERENTA ” in fapta sa privind ” ADEVARUL ” si nu mistificarea lui pe interese de grupuri financiar infractionale atat national cat si international.

Comentariile sunt închise.