Eco-sminteala. Ministerul Mediului vrea panouri solare pe biserici

Ministerul Mediului se aliniază politicilor europene de mediu și lansează un program de finanțare pentru instalarea panourilor fotovoltaice pentru biserici și instituții din domeniul asistenței sociale.

Anunțul a fost făcut, vineri, de ministrul Mediului, Mircea Fechet.

„Am trimis azi (vineri- n.red) la Monitorul Oficial ghidul de finanțare pentru programul dedicat instalării panourilor fotovoltaice pentru biserici și instituții din domeniul asistenței sociale. (…) Finanțăm sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW și maximă de 200 kW pentru biserici, entități din sistemul național de asistență socială, ONG-uri din domeniu. Beneficiul unui astfel de program nu înseamnă doar un aer mai curat, dar mai ales o valoare mai mică a facturilor pe care beneficiarii le platesc pentru utilități în fiecare lună și servicii sociale mai bune pentru oamenii care beneficiază de aceste centre”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Finanțarea este de 100%, de maximum 1.000.000 de lei pentru un proiect.

„Vom avea o supracontractare de 100%, ceea ce înseamnă că vom primi proiecte în limita a 500 milioane de lei, chiar dacă bugetul inițial este de 250 milioane lei”, a explicat Mircea Fechet.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


4 comentarii la „Eco-sminteala. Ministerul Mediului vrea panouri solare pe biserici”

  1. „Beneficiul unui astfel de program nu înseamnă doar un aer mai curat „.
    Aceasta este propaganda, aer curat nu mai exista de ani buni ; caci el este infestat cu metale grele si nisip în numele SALVARII PLANETEI ! Acestea fiind pompate de avioane sub forma de chemtrailuri . Avioane militare , ce nu apartin civililor presupusi a fi cauzele suprapoluarii . Suprapoluare ce vine de la activitatile Oligarhiei industriale mondiale ; de la activitatile militare desfasurate în aer , pe sol si în mediul subacvatic ; de la câmpurile electromagnetice de tip 5G ; de la tehnologia ultrasofisticata ; de la agricultura chimizata.
    Panourile solare în chestiune nu vor putea schimba calitatea aerului ; ele nu reprezinta de fapt decât o alta forma de îndatorare a poporului în beneficiul aceleiasi Oligarhii , avantajele de pe urma instalarii acestor panouri fiind minime iar fezabilitatea lor, discutabila.

Comentariile sunt închise.