Organizația Mondială a Sănătății anunță că a semnat cu România o Strategie de cooperare pentru următorii 7 ani

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat, vineri, că a semnat cu România o Strategie de cooperare pentru următorii 7 ani, documentul fiind  elaborat împreună cu Ministerul Sănătății.

„OMS și România tocmai au semnat Strategia de Cooperare 2024-2030”, a anunțat OMS.

Până la momentul transmiterii acestei știri, Ministerul Sănătății nu a dat niciun comunicat pe această temă și nici ministrul Rafila nu a făcut vreo declarație privind această strategie. Mai mult, documentul menționat de OMS nu este disponibil pe site-ul Ministerului Sănătății.

Iată ce aflăm de la OMS despre această Strategie de cooperare:

„Strategia a fost elaborată împreună cu Ministerul Sănătăţii – România și stabilește cadrul de colaborare între OMS și România și oferă o direcție strategică în domeniul sănătății pentru următorii șapte ani.

Prin acest document, OMS se angajează să:

  • contribuie la îmbunătățirea sănătății oamenilor din România;
  • sprijine realizarea obiectivelor de sănătate stabilite în Strategia Națională de Sănătate a României;
  • să dezvolte noi modalități de lucru eficiente și eficace, asigurându-se că reducerea inegalităților în materie de sănătate rămâne în centrul fiecărei activități.

Mulțumim Ministerului Sănătății pentru sprijinul și colaborarea continuă cu OMS”, a transmis, vineri, OMS.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Organizația Mondială a Sănătății anunță că a semnat cu România o Strategie de cooperare pentru următorii 7 ani”

  1. Din punctul meu de vedere, întrucît OMS este o organizație corporatista de drept privat, și România este tot o organizație corporatista de același gen. Nu este posibilă semnarea unor astfel de documente decît între entități de același tip.
    De unde pot trage concluzia că numele ” România ” nu se mai aplică unei țări, ci unei entități comerciale, supusă legii internaționale a contractelor. Căci altfel cum ar fi posibil ca birocrați din ministere să ascundă ceea ce a semnat peste capul destinatarilor celor cuprinse în documentele menționate în articol ?
    Acești ” miniștri ” nu sunt decît directori de corporații, și nu funcționari publici în serviciul poporului.

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.