Uniunea Europeană şi statele sale membre au oferit până în prezent Ucrainei de când a început războiul cu Rusia o asistenţă de 118 miliarde de euro, iar până la sfârşitul anului statele membre vor instrui încă 15.000 de soldaţi ucraineni, după ce au instruit deja circa 60.000, a declarat marţi un vicepreşedinte al Comisiei Europene, comisarul Valdis Dombrovskis, relatează agenţia HINA, citată de Agerpres.
În dezbaterea unei rezoluţii privind sprijinul pentru Ucraina, care va fi supusă la vot, joi, în Parlamentul European, comisarul Valdis Dombrovskis a precizat că ajutorul economic şi militar oferit Ucrainei de UE şi de statele membre ale acesteia însumează până în prezent circa 118 miliarde de euro.
Comisarul Dombrovskis a subliniat accelerarea producţiei de muniţii în blocul comunitar, care va avea până la sfârşitul anului în curs o capacitate anuală de producţie de circa 1,4 milioane de obuze de calibrul 155 mm. Tot la capitolul asistenţă militară pentru Kiev, a continuat el, începând din 2022 statele UE au instruit circa 60.000 de soldaţi ucraineni în cadrul misiunii EUMAM, instruirea altor circa 15.000 fiind în desfăşurare.
Reamintim că joi va fi supusă la vot în PE o rezoluție privind suplimentarea ajutorului financiar și militar pentru Ucraina.
- CCR a făcut publică hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţie - 7 octombrie 2024
- VIDEO/ Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), de la Bruxelles: Soluția pentru integrarea rapidă a Republicii Moldova în UE este reunificarea cu România - 7 octombrie 2024
- O familie împodobește baldachinul Sfintei Parascheva de la Iași, pentru al 21-lea an consecutiv - 7 octombrie 2024
UE și statele membre au oferit Ucrainei 118 miliarde de euro ( 118.000.000.000 €) pentru a continua războiul său cu Rusia, însă aceleași state nu au oferit un singur euro ” cetățenilor ” lor aflați în dificultate financiară sau lipsiți de adăpost sau locuri de muncă.
De unde reiese limpede că interesele statelor membre ale UE nu sunt legate de bunăstarea popoarelor pe care pretind că le reprezintă, și către care ar trebui să se îndrepte alocarea de fonduri , ci sunt legate de susținerea mașinii de război și a intereselor Complexului militaro-industrial privat localizat la Bruxelles.