Încă o despărțire a apelor. La Dreapta

Un studiu făcut de CSOP, în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, arată că 61% dintre români consideră comunismul o idee bună, iar 50% că înainte de decembrie 1989 era mai bine în România. Mai mult, 25% cred că Ceauşescu a făcut bine României, în vreme ce numai 15% cred că a făcut mai mult rău. Deși 47% români spun că regimul comunist a fost criminal, 37% nu sunt de acord cu asta.

Nu mă mir. Ce să creadă oamenii simpli, cînd intelectuali publici care se pretind de dreapta îmbrățișează marotele Stîngii?

Percepția publicului larg va fi tot mai deformată pe măsură ce aceia care spun adevărul vor fi numiți ”extremiști”, ”fundamentaliști”, ”intoleranți”, ”iliberali”, ”fasciști”, ”legionari”. Propaganda Stîngii este foarte eficientă la capitolul etichetări false în fapt, dar credibile în ochii maselor.

Problema este că îi mai dau o mînă de ajutor inclusiv acei intelectuali publici ”de dreapta”, care, atunci cînd îi tragi de mînecă pentru că au luat-o pe arătură, te expediază scurt, fără explicații și scuze: extremistule! Chit că ei înșiși sînt numiți astfel, abuziv, de către Stînga, cînd susțin cîte un adevăr.

Pînă deunăzi, am căutat să-i menajez, am așteptat să se lămurească singuri, le-am arătat, cu duhul blîndeții, unde greșesc, dar degeaba. Ei rămîn pe mai departe susținători ai unor porcării stîngiste (uneori fără să realizeze, în pofida antrenamentului lor intelectual), care lovesc în principalele valori ale Dreptei: credință creștină, libertate, națiune, familie. Nu e de ajuns să aperi una sau două din aceste valori, dacă pe celelalte le pui în primejdie cauționînd scenarii distrugătoare de tipul celui privind realizarea Statelor Unite ale Europei.

Drept pentru care ne despărțim. Așa-i că-s extremist?

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor; cea mai recentă carte publicată: ”Rostul generației noastre. O perspectivă conservatoare asupra României postcomuniste” (Ed. Rost, București, 2019)

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


3 comentarii la „Încă o despărțire a apelor. La Dreapta”

  1. Ești nu doar ”extremist”, dar și ”nazist ”/ ”legionar” ,Și presupun că ești și ”homofob” :))
    Și ”islamofob”, evident. (Adică la fel cum și eu sunt)

  2. Buna lamurire aduce acest mesaj/articol.
    Nu avem vreo forta politica de dreapta.
    Nici nu vom mai avea.
    Formatiunile partinice nu mai sint „politice” – nu aplica nici un program, nu sustin prin discurs ori actiune ceea ce declara ca … filozofie (ca e greu sa vezi vreo doctrina, sa-i zic clasica de tip „stanga” sau „dreapta”). Sint unelte mediatice de tip „reality show” care exploateaza emotiile de dupa inventarea unor evenimente cu impact psihologic.
    Avem grupuri, gasti anti-Adevar care nu au pe nimeni in fata, care sa contrabalanseze aceasta alunecare psiho-sociala. Negarea Adevarului, adica si a realitatii materiale, fizice este dovada bolii mintale numita schizofrenie – astia conduc azi!
    Acesta este rezultatul aplicarii „democratiei” si „drepturilor omului”.
    Sint legalizate:
    1. – libertatea de constiinta , adica sa fie orice religie permisa;
    2. – libertatea de circulatie a capitalului, adica cine are bani sa cumpere oriunde;
    3. – libertatea de circulatie a persoanei, adica vine cineva si ramane daca si cat vrea;
    4. – egalitatea in drepturi … fara discriminare, adica intronarea unei minciuni fiindca nimeni nu e egal cu altul si se „vede” diferenta imediat sau mai taziu, cand se afla cine este „alesul”; concursurile de admitere sau selectia la angajare confirma inegalitatea absoluta!
    Ce zicea Charles Silberman?
    „Jidanii sint in siguranta doar in societatile care accepta o larga paleta de atitudini si comportamente, precum si diversitatea religioasa si cea etnica”
    Ce zicea Jonathan Weisman, autor si redactor la New York Times?
    „Jidanul infloreste unde granitele cad, unde frontierele se dizolva, cand peretii se distrug, nu se inalta.”
    ––
    Cu 1, 2 si 3 au venit si-au inceput sa cumpere Tara – lasati de Domnitorul Sturza apoi de francmasonii lui Cuza si Kogalniceanu, apoi fortati de Europa f.masonizata ca sa recunoasca Independenta si Regatul, apoi fortati de aceeasi c-va ca sa fie recunoscuta Unirea ca Romanie Mare.
    Cu 2 au cumparat mass-media si au trecut de indata la indoctrinarea – spurcarea mintii romanilor.
    Cu 4 au pus obstacole „valorilor” pe care le exploateaza in Apus … si au incurajat non-valorile sa-si puna sefi dintre ei, usor de corupt si de supus ca Tara sa devina colonie de-a lor.
    Cu 1 si 2 au corupt cultura, educatia determinand distrugerea morala nu doar a individului ci si a clasei coonducatoare.

    Sintem deja in situatia in care majoritatea – presupus, declarat crestina – nu mai vrea sa vada Adevarul.
    Sau, cum spunea un Parinte… oamenii nu vor mai vrea sa creada, nu vor mai cauta mantuirea!
    Nu poti fi de dreapta fara sa vezi neamul ca o familie, sa-l slujesti si sa-l aperi… si pe Hristosul cel adevarat, doar Ortodox drept Dumnezeu!
    Si asa, brusc devii nazist, adica national socialist.
    Atentie, nu este pervertirea socialismului de catre Marx (marxian) si infestarea culturala a Scolii (jidanesti) de la Frankfurt ci socialismul german ne-talmudist, arian care este sanatos, normal, superior moral.
    „Un socialist este cel ce serveste binelui comun fara sa renunte la individualitatea sau personalitatea sau la produsul (rezultatul) eficientei sale personale.
    Temenul nostru adoptat [pentru] SOCIALISM nu are nimic de a face cu Socialismul lui Marx.
    Marxismul este anti-proprietate, adevaratul socialism nu este [impotriva proprietatii].
    Marxismul nu acorda valoare individuala sau efortului individual sau eficientei; adevaratul Socialism respecta (da valoare) individului si il incurajeaza in eficienta sa, in acelasi timp sustinand ca interesul sau ca individ trebuie sa fie in consonanta cu cel al comunitatii.
    Toate marile inventii, descoperiri, realizari au fost la inceput produsul unui creier”

Comentariile sunt închise.