Încă o despărțire a apelor. La Dreapta

Un studiu făcut de CSOP, în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, arată că 61% dintre români consideră comunismul o idee bună, iar 50% că înainte de decembrie 1989 era mai bine în România. Mai mult, 25% cred că Ceauşescu a făcut bine României, în vreme ce numai 15% cred că a făcut mai mult rău. Deși 47% români spun că regimul comunist a fost criminal, 37% nu sunt de acord cu asta.

Nu mă mir. Ce să creadă oamenii simpli, cînd intelectuali publici care se pretind de dreapta îmbrățișează marotele Stîngii?

Percepția publicului larg va fi tot mai deformată pe măsură ce aceia care spun adevărul vor fi numiți ”extremiști”, ”fundamentaliști”, ”intoleranți”, ”iliberali”, ”fasciști”, ”legionari”. Propaganda Stîngii este foarte eficientă la capitolul etichetări false în fapt, dar credibile în ochii maselor.

Problema este că îi mai dau o mînă de ajutor inclusiv acei intelectuali publici ”de dreapta”, care, atunci cînd îi tragi de mînecă pentru că au luat-o pe arătură, te expediază scurt, fără explicații și scuze: extremistule! Chit că ei înșiși sînt numiți astfel, abuziv, de către Stînga, cînd susțin cîte un adevăr.

Pînă deunăzi, am căutat să-i menajez, am așteptat să se lămurească singuri, le-am arătat, cu duhul blîndeții, unde greșesc, dar degeaba. Ei rămîn pe mai departe susținători ai unor porcării stîngiste (uneori fără să realizeze, în pofida antrenamentului lor intelectual), care lovesc în principalele valori ale Dreptei: credință creștină, libertate, națiune, familie. Nu e de ajuns să aperi una sau două din aceste valori, dacă pe celelalte le pui în primejdie cauționînd scenarii distrugătoare de tipul celui privind realizarea Statelor Unite ale Europei.

Drept pentru care ne despărțim. Așa-i că-s extremist?

Claudiu Târziu

About Claudiu Târziu

Jurnalist, scriitor şi editor (n. 1973, Bacău). Preşedinte al Asociaţiei “Rost” din Bucureşti şi director al editurii omonime.

2 comentarii la „Încă o despărțire a apelor. La Dreapta”

  1. Ești nu doar ”extremist”, dar și ”nazist ”/ ”legionar” ,Și presupun că ești și ”homofob” :))
    Și ”islamofob”, evident. (Adică la fel cum și eu sunt)

Spune-ți părerea