Seminar Internațional de Medicină și Teologie

În organizarea mai multor instituţii medicale, a Facultăţii de teologie ortodoxă din Cluj Napoca, a C.J. Bistriţa Năsăud şi a Arhiepiscopiei Clujului a avut loc la începutul săptămânii trecute, la Bistriţa, a 11-a ediţie a seminarului international de Medicină și Teologie.

[youtube_video]BZXr5Nk94RQ[/youtube_video]

Evenimentul a reunit medici, psihologi şi specialişti în drept dar şi teologi, preoţi sau monahi din ţară şi străinătate, aflaţi permanent în lupta de a vindeca suferinţa umană printr-o împreună lucrare: a remediilor pe care le propune ştiinţa medicală deopotrivă cu rugăciunile şi Tainele bisericesti prin care se reface, în omul bolnav, legătura cu harul divin, cu energiile necreate dumnezeieşti.

De altfel, acest punct de vedere conferă şi caracterul de unicitate al acestei dezbateri în care se caută adâncirea şi permanentizarea dialogului tot mai dificil dintre ştiintă şi teologie, dintre medicină şi Biserică.

Ca şi în ceilalţi ani şi de această dată a fost dezbatută o temă care vizează fundamentele vieţii umane: mai întâi, în prima zi, conferenţiarii au vorbit despre implicaţiile etice, medico-legale şi legislative în tortură şi moartea martirică iar în cea de a doua zi despre etica martirajului şi morţii martirice.

Invitaţi: prof. dr. Mircea Gelu Buta, Directorul Spitalului de Urgenţă din Bistrita-Năsăud, prof. dr. Pavel Chirilă, Fundaţia Sf. Irina, Bucureşti, Dan Puric, actor şi regizor, I.P.S. Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, prof. dr. Gheorghe Metallinos, Grecia.

UNIVERSUL CREDINŢEI, TVR1, 13.05.2012

Imaginea: Ion Cristodulo

Redactor: Rafael Udrişte


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost