Din dragoste pentru Frumos (II)

[youtube_video] Y0KmqAnIV0s [/youtube_video]

 

Și de această dată, în festivalul „Din dragoste pentru Frumos”, care se organizează la Paris de către Mitropolia Română a Europei Occidentale și Meridionale, tematica centrală a fost inspirată din propunerea Sfantului Sinod: în 2013 se aniversează 1700 de ani de la Edictul de libertate al creștinismului, dat în anul 313 de către Sfântul Împărat Constantin cel Mare. În partea a doua a reportajului dedicat acestei manifestări româno-franceze, care se afla an de an în căutarea frumuseții dumnezeiești, vă invitam să aflăm mai multe despre semnificațiile Crucii – în diferite forme de exprimare, fie știintifică – teologică, antropologică, etnografică -, fie artistică.

Invitați: I.P.S. părinte mitropolit Iosif, prof. Sanda Golopenția, Universitatea Brown, S.U.A., Costion Nicolescu, antropolog, prof. Grigore Leșe, părintele Iulian Nistea, catedrala „Sf. Arhangheli”, Paris, Constantin Cioc, pictor, părintele arhimandrit Daniil Oltean, doctarand la Inst. St. Serge, Paris, Silviu Batariuc, pictor, părintele Emilian Marinescu, consilier – departamentul Cultural al Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală și Meridională.

Imaginile au fost filmate în Catacomba catedralei St. Sulpice, la expoziția antropologică și etnografică organizată de Alexandra Marinescu Sav și la expoziția de fotografie „Frumuseţea crucii în lume (Valea Arieşului – România)” realizată la I.C.R. Paris de Pr. Ioan Gânscă şi Pr. Iulian Nistea.

(partea I a reportajului poate fi vizionată aici: http://www.youtube.com/watch?v=xJlSUyr0wGk)

TVR1 și TVRi, Universul Credinței, 9.06.2013
Editor imagine: Bogdan Pîrlea
Director de imagine: Ion Cristodulo
A consemnat: Rafael Udriște
http://www.tvrplus.ro/editie-universul-credintei-109348


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost