Electorale

24 mai

Continuă demiterile, dar în ce fel…  Ponta l-a numit pe Balaban la Inspectoratul de stat pentru construcţii, acela a declarat că instituţia pe care o conduce nu se mai consideră parte prejudiciată în procesul „Trofeul Calităţii”, intentat lui Adrian Năstase şi imediat Ponta l-a demis.

Probabil Ponta se mai crede în anii ’90, să ne mai prostească în faţă, el şi PSD-ştii lui nenorociţi, care au pus ţara asta pe butuci (secondaţi, bineînţeles, de liberali, UDMR-şti, PD(L)-şti…). Îşi face scăpat mentorul politic, pe grohacul Năstase, ăsta fiind un alt motiv (pe lângă demiterea lui Băsescu) pentru care lui Victoraş i s-a dat în mână jucărica de premier al României.

Alte demiteri: „Victor Ponta l-a eliberat pe Vladimir Tismăneanu (măcar asta este o veste bună – nu-i aşa, băieţi şi „fetiţe”? – se ştiu ei cine…) din funcția de președinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Totodată, premierul a decis și retragerea lui Ioan Stanomir din postul de preşedinte executiv al Institutului”.

Şi: „Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost eliberat din postul de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Decizia de eliberare din funcție a fost semnată miercuri de premierul Victor Ponta.”

http://www.b1.ro/stiri/politica/victor-ponta-nou-val-de-eliberari-din-func-ie-pre-edintele-casei-de-pensii-a-fost-schimbat-28894.html

Crin Antonescu cere demisia preşedintelui Băsescu după alegerile din toamnă, dacă PDL va fi înfrânt semnificativ. Cred că omul trebuie internat, cât de curând. Îi ţine hangul Radu Câmpeanu, de tradiţie liberal-oportunist, care zice că se va ajunge la suspendare, dacă preşedintele nu demisionează. Ăsta măcar este ramolit, dar la ălălalt e mai grav, că mai are până la vârsta senilităţii.

Un alt arogant, nu prost, nu incult, susţine că doar alienaţii vor vota PPDD şi l-a comparat pe Dan D. cu CZCodreanu. Ar fi de râs, dacă nu ar fi trist ca un ziarist considerat important să dea dovadă de atâta răutate şi de asemenea goluri în cultura generală, pe care, altfel, aşa cum spuneam, o posedă.

Dat jos de la guvern, rămas şi fără SIE, MRU dă semne îngrijorătoare: merge prin ţară cu două gărzi de corp şi se plânge (vezi Craiova) că a fost ameninţat cu moartea… cred că pericolul este tot atât de mare pentru el ca în decembrie 1989, la Cluj… Ar trebui să-l apere prietenarii unguri, dar ce să vezi, ei sunt prea ocupaţi să aducă în ţară rămăşiţele unui poet hortist secui şi să-l înmormânteze cu fast, în dispreţul total al statului român, în timpul pelerinajului catolic de la Şumuleu. Cică în sicriu sunt şi cei doi bocanci ai săi, în stare avansată de degradare. Cred că ar trebui folosiţi pentru a le da câte un şut în fund preşedintelui parlamentului de la Budapesta, care exagerează cu vizitele „private” prin România şi premierului Viktor Orban – că poate i se ridică mintea din tur la cap şi realizează în sfârşit că secolul al XIX-lea s-a încheiat demult… Să-l rugăm pe Becali, cred că ar face-o bucuros.

23 mai

Arici/CariciPogonici zis şi Cr (et) in Hantonescu a ajuns la grade de nesimţire şi de aroganţă greu de egalat.
Un oarecare lider aşa-zis liberal spune direct că votul uninominal pur are rolul de a lăsa în Parlament două partide: PSD şi USL. Trecând peste totala sa lipsă de politeţe în raport cu PC, parte şi el în USL, cine l-a desemnat pe acest dobitoc incult să decidă el în locul poporului român că ţara asta are nevoie de doar două partide? Curat democraţie, curat liberalism…

22 mai

Camera a votat Legea „Big Brother” şi votul uninominal pur.

Deoarece avem bani şi nu avem ce face cu ei, cumpărăm (România), alături de alte 12 state NATO, 5 drone – probabil americane.

Tupeu maxim măşcat: şeful „Gazprom” cere R. Moldova să plătească datoria de 3 miliarde dolari pe care o are Tiraspolul către firma pe care acesta o conduce sau … să recunoască independenţa Transnistriei!

21 mai

Exact cum spunea Mircea Badea: Hrebenciuc nu mai are nici o putere şi nici un cuvânt de spus. Ca atare, probabil de milă, Hrebe’ a fost numit vicepreşedinte al Camerei. El este măcar o persoană cunoscută: bietul Daniel Constantin a fost nevoit să-şi falsifice CV-ul, ca să însemne şi el ceva…

Rusia: Putin – preşedinte, Medvedev ca premier, Lavrov rămâne la Externe, Rogozin rămâne la Chişinău şi Tiraspol: CONTINUITATE.

UK: flacăra olimpică s-a stins accidental. Semn rău, de război?

Oricum ar fi, noi, românii, suntem salvaţi, avem unde ne muta: un asteroid din sistemul solar a primit numele de „România”…

19 mai

Au început demiterile: guvernarea USL arată că, într-adevăr, apreciază „competenţa”..

Ion Cristoiu are dreptate: singurul motiv pentru care Ponta a devenit premier este acela de a-l suspenda pe preşedinte. Voiculescu (răzbunătorul varan se vrea preşedinte al Senatului) şi Antonescu, direct interesaţi, presează puternic în acest sens.

Ponta nu se lasă. După ce ne-a făcut de râs în Europa, complimentându-l în fel şi chip pe Sarkozy, acum recidivează cu Boc: „Boc este cel mai caraghios premier din istoria României”. Zău? Poate domnul Goe nu s-a uitat în oglindă. I-ar fi văzut acolo, rânjind prieteneşte (a consens) în spatele lui, pe mamiţa, mamiţica şi mam’mare – trioul de aur scorojit: Iliescu, Hrebenciuc, Năstase. Iar şi mai în spate stă şi tata Voiculescu. Tatăl turnătorilor, desigur. Îl contrazice şi pe Crin, care a spus: „Clujul este ultima redută a regimului Băsescu” (ciudat, eu credeam că aceea sunt Cotrocenii…, da’ n-o să cerem acu’ logică de la cine nu are).

16 mai

Hrebenciuc nu rezistă să se laude: aminteşte de „primăvara arabă” şi o compară cu protestele din iarnă din Piaţa Universităţii („Nu te întrebi cum a apărut Piaţa?”). Confirmă ceea ce ştie deja toată lumea: mulţi dintre aşa-zişii revoltaţi erau plătiţi să protesteze şi se foloseau de restul de naivi. Badea îl trimite la croşetat flanele şi la programul TV de pescuit, pe motiv că Hrebenciuc nu mai are nici o putere în PSD, fiind doar un lăudăros, care ar mai putea eventual să tragă doar sforile de la flanelă. Oare?

14 mai 2012

Ponta promite să meargă în campanie electorală doar o zi pe săptămână. În rest se ocupă de guvernare. O mică capcană a lui Băsescu, înainte de locale. USL trebuie (mai ales Ponta) să se descurce şi cu gvernarea şi cu alegerile. PDL s-a extras frumuşel din chestiunea asta, că probabil nu mai prindeau Parlamentul dacă rămânea MRU la guvernare. PSD, cu premierul său strălucit, se va eroda la guvernare mai mult decât PNL. Iar dacă ar putea să-l răstoarne pe încrezutul de Crin, Băsescu ar mai putea încerca o dată să ducă PDL de mână să spună „D.A.” la tribunal…

Mihail Albișteanu

About Mihail Albișteanu

Profesor, publicist, vicepreşedinte al Asociaţiei “Rost”.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost