Două cărţi de memorii din închisorile comuniste

Fundaţia “Sfinţii Închisorilor” lansează luni, 9 decembrie 2013, ora 18:00, la Sala Dalles din Bucureşti, volumul de memorii (despre Mişcarea Legionară şi din închisorile comuniste) Un an lângă Căpitan, de Ilie Tudor.

Alături de autor, vor fi vorbi Răzvan Codrescu (poet, traducător, eseist), Claudiu Târziu (preşedintele Asociaţiei Rost) şi Ioan Şolea (jurnalist).

Găsiţi detalii despre carte şi două capitole foarte interesante pe blogul dlui Răzvan Codrescu.

afis un an langa capitan 2013

De asemenea, marţi, 10 decembrie 2013, ora 18:00, la Sala Dalles, Fundaţia „Sfinţii Închisorilor” lansează cartea de memorii din temniţele comuniste „Repetiţie la moarte… din spatele gratiilor, de Dr. Galina Răduleanu.

Unul dintre puţinele volume de gen scrise de femeile care au fost închise în perioada comunistă în România, cartea este o analiză lucidă a anilor pe care dna Galina Răduleanu i-a petrecut în mai multe centre de detenţie din ţară şi, totodată, povestea unei familii întregi închise după gratii şi persecutate.

Alături de dr. Galina Răduleanu, vor lua cuvântul Părintele Tudor Peiu (Preot la Biserica „Sfânta Treime” de la spitalul de copii Gr. Alexandrescu) şi dna Alexandra Mazilu (născută la închisoarea Mislea).

„Pentru cititorul tânăr, cartea se poate descoperi ca un jurnal, o mărturie a unei perioade de grea încercare prin care poate trece un om. Dacă însă cel ce citeşte această carte are un ideal pe care să-l slujească, nu de care să se folosească, aşa cum autoarea însăşi afirma într-un recent interviu, atunci va afla un izvor care nu va mai înceta să curgă.”

Preot Tudor Peiu

„Închisoarea a reprezentat pentru mine prima lecţie de viaţă, dar pe care n-am descifrat-o cu profunzimea unui matur. În consecinţă, multe din colegele de închisoare m-au tratat ca pe un copil, evitând să mi se dezvăluie. De aici rezultă şi absenţa sau creionarea insuficientă a atâtor personaje, care, datorită multor ani de detenţie, îşi închiseseră trecutul în adâncul lor. Dar chiar şi în aceste condiţii, au constituit pentru mine un model moral şi caracterial, pentru care le sunt recunoscătoare.

Dr. Galina Răduleanu

afis repetitie la moarte


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Două cărţi de memorii din închisorile comuniste”

Comentariile sunt închise.