Lansare de carte: Maria Ploae. Viața pe scene

Vineri, 21 Noiembrie a.c., ora 11.30, la Tîrgul de carte Gaudeamus (Pavilionul central Romexpo, Standul 18, parter), Uniunea Cineștilor din România lansează cartea Maria Ploae. Viața pe scene, de Claudiu Târziu. Vor participa autorul, actrița Maria Ploae, criticul Elena Dulgheru, care va prezenta cartea, regizorul Nicolae Mărgineanu și Laurențiu Damian, președinte UCIN. Dna Maria Ploae va și recita cîteva poezii.

Coperta_Maria_Ploae

Cartea pune în evidență temeiurile unei vieţi de actor deopotrivă interesantă în aspectele ei intime și strălucitoare în realizările profesionale. Este biografia unei mari actrițe, reluată, în punctele sale cardinale (copilăria miraculoasă, vocația de artist, familia împlinită și credința în Dumnezeu), într-un dialog cald, substanțial, dezinhibat, purtat de Maria Ploae cu jurnalistul Claudiu Târziu.

carte Maria Ploae_2-3

Ilustrația foarte bogată, cu scene din filmele în care a jucat Maria Ploae și cu momente din viața sa din spatele cortinei și a camerelor de filmat, v-ar putea face să credeți că este vorba despre un album fotografic. Dar v-ați înșela. În acest proiect editorial imaginea și textul se completează perfect, ca într-un film.

Vă așteptăm cu bucurie!


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost