Atelier de Zentangle
Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 18.30
Dragi prieteni, la prima vedere, o creaţie de Zentangle poate părea complexă şi complicată. Dar, atunci când veți afla cum se realizează, vă veți da seama cât de simplu și frumos este…
Este ca atunci cînd învățăm secretul din spatele un truc magic. Apoi, când creaţi o piesă de artă Zentangle, vă dați seama cât de distractiv, captivant, motivant și relaxant este procesul în sine.
Nu, nu trebuie sa fiți artiști.
Sunt persoane care la început pot spune : ”nu, nu sunt în stare, este imposibil…”, apoi, după primele 10-15 minute, cînd creația prinde contur sunt provocați să se gândească ce anume li se mai pare imposibil.
Aceasta arta este doar o metodă de terapeutică prin care se dezvoltă încrederea în sine, imposibilul devine posibil, imaginația, firescul și spontaneitatea ne calauzesc pașii, o artă ce bucură și cladește spirite libere. În zentangle o greșală sau două mîini stîngi se transformă în atu.
Indrumator: Ioana Dinescu.
Taxa de participare: 50 de lei
Pentru detalii și rezervări:0734131377
Adresa: Calea Victorie 155, tronson 8, etaj intermediar, interfon CASA CU ROST, intrarea se face prin str. Buzești, colț cu Piața Victoriei, între farmacia Sensiblu si banca Credit Agricole.
Atelier de cusut ii
Sîmbătă, 17 Octombrie 2015, ora. 11.00
Ia este din nou la modă. Dar una e să îmbraci o ie cusută tradiţional, manual, după o anume învăţătură, alta să pui pe tine o ie de fabricaţie chinezească, de serie. Cu prima, te simţi împărăteasa lumii, cu a doua, într-o uniformă o ţîră mai… interesantă.
O ie tradiţională spune o poveste sau chiar două. Povestea unui neam şi povestea celei care a cusut-o. O ie de fabrică spune că eşti „în tendinţe”, şi-atît.
Ia merită să-şi recapete locul în lumea noastră, dar cu tot cu tainele ei.
Trei doamne meştere vă vor introduce, pas cu pas, în meşteşugul cusutului de ii. După o vreme, vă veţi fi făcut singure ia dorită şi vă veţi fi îmbogăţit sufleteşte, de pe urma acestor ateliere.
Vă aşteptăm deci la atelierul de ii, la Casa cu Rost (str. Buzeşti, colţ cu Piaţa Victoriei, între farmacia Sensiblu şi banca Credit Agricole), sîmbătă, 4 iulie a.c., ora 12.30.
Cost atelier (cu materialele incluse în preţ): 30 lei
Pentru ca vremea s-a racit, vă așteptam cu ceai cald si povesti, din partea casei!
Pentru detalii şi rezervări: 0734.13.13.77.
Curs de şah
Sîmbătă, 17 Octombrie şi 24 Octombrie a.c., de la ora 17.00
Jocul de şah este un minunat exerciţiu al creierului, prin care ne putem menţine, întări şi amplifica facultăţile mentale native.
Supranumit şi sportul minţii, şahul creşte puterea de concentrare şi dezvoltă capacităţile intelectuale, memoria, gîndirea analitică şi gîndirea abstractă; stimulează imaginaţia şi creativitatea, încurajează spiritul independent, sporeşte încrederea în sine şi capacitatea de a prevedea consecinţele propriilor acţiuni.
Fiind un curs dedicat deopotriva copiilor și adulților, șahul dezvoltă calitățile manageriale ale jucătorului.
De asemenea, şahul este o oportunitate de a cunoaşte oameni deosebiţi, da a lega noi prietenii şi de a petrece timpul într-un mod util şi plăcut, în acelaşi timp.
Aşa cum mergem să alergăm prin parcuri, ar trebui să ne facem timp săptămînal şi să jucăm şah. Sănătatea şi vigoarea minţii se întreţin cu antrenament.
Iată de ce vă invităm la un Curs de şah, ţinut de un vechi practicant al acestui sport, jurnalistul Tiberiu Lovin, care, fără îndoială, vă va cuceri cu stilul său.
Curs pentru adulti si copii.
Taxa de participare 30 de lei.
Pentru detalii si rezervari: 0734131377.
Atelier de pictură pe sticlă: Icoana
Sîmbătă, 17 Octombrie a.c., ora 17.00
Joi, 22 Octombrie a.c., ora 18.30
Sîmbătă, 24 Octombrie a.c., ora 17.00
Niciodată nu e prea tîrziu (nici prea devreme) să-ți descoperi talentul ascuns, ori chiar vocația! Și ne-ar plăcea să fim noi cei care te ajută.
Acest atelier este destinat atît adulților cît și copiilor deopotrivă.
În cadrul cursului:
-alegerea modelului de icoana dorit,
-se vor trasa contururile icoanei pe sticlă
-fixarea desenului
-fixa desenul
-prepara emulsia cu ou
-pictura fetelor, blicurilor, decoratiunilor,
-pictura suprafețelor mari
-acoperirea zonelor aurite cu mixtion
-aplicarea foiței aurite
-alegerea modelului pentru pictarea ramei
-aplicarea vernisului de protecție
Obiectivele programului:
Dezvoltarea îndemânării și a simțului estetic;
Învățarea prin manifestare liberă;
Descoperirea resurselor și a potențialului artistic ale fiecărei persoane, adult sau copil;
Dezvoltarea creativității și imaginației;
Cultivarea dragostei pentru cultura si a respectului pentru arta
Descoperirea și cultivarea tehnicilor de pictură după izvoade vechi, autentice
Taxa participare atelier: 50 lei / 2h
Toate materialele sunt incluse in preț
Pentru detalii si rezervari: 0734131377
Adresa: Calea Victoriei 155, bloc D1, tronson 8, etaj intermediar, interfon Casa cu Rost, intrarea se face prin strada Buzești, intre farmacia Sensiblu si banca Credit Agricole.
Şezătoare
Luni, 19 Octombrie 2015, ora 18.00
Dragi prieteni, pentru că o ie tradiţională spune o poveste sau chiar două – povestea unui neam şi povestea celei care a cusut-o, ne-am gandit să organizăm o șezătoare așa cum se petrecea cândva, în compania prietenelor noastre dragi, Roxana, Ana Maria si Constanta.
Va așteptam cu drag la Șezătoarea de cusut straie împărătești!
Iia este din nou la modă. Dar una e să îmbraci o ie cusută tradiţional, manual, după o anume învăţătură, alta să pui pe tine o ie de fabricaţie chinezească, de serie. Cu prima, te simţi împărăteasa lumii, cu a doua, într-o uniformă o ţîră mai… interesantă.
Asa cum spuneam si anterior, o ie tradiţională spune o poveste sau chiar două. Povestea unui neam şi povestea celei care a cusut-o. O ie de fabrică spune că eşti „în tendinţe”, şi-atît.
Ia merită să-şi recapete locul în lumea noastră, dar cu tot cu tainele ei.
Vă aşteptăm deci la Casa cu Rost (str. Buzeşti, colţ cu Piaţa Victoriei, între farmacia Sensiblu şi banca Credit Agricole), luni, 19 octombrie, de la ora 18.00
Cost de participare (un ceai): 7 lei.
Pentru detalii şi rezervări: 0734131377
Atelier de pictură decorativă pe cufere din lemn
Miercuri, 21 Octombrie 2015, ora 18:30. Casa cu Rost
Sa primim iarna având cufărul plin cu amintiri frumoase!
Păstrează lângă tine momentele cele mai frumoase din viaţa ta – mirosul de liliac, marturiile celor mai frumoase momente, bijureriile sau fotografiile de familie și lista preferintelor poate continua.
Ce vom face:
– vom crea o operă originală pornind de la motive vechi
– ne vom aduce aminte cine suntem
– vom învăța despre armonii și contraste
– vom lua casă cufărul pictat
-vom bea un ceai in compania unor oameni frumosi
Obiective:
Dezvoltarea îndemânării și a simțului estetic;
Învățarea prin manifestare liberă;
Descoperirea resurselor și a potențialului artistic ale fiecărei persoane, adult sau copil;
Dezvoltarea creativității și imaginației;
Cultivarea dragostei pentru cultura si a respectului pentru arta
Descoperirea și cultivarea tehnicilor de pictură după izvoade vechi, autentice
Taxa de participare:
40 lei cufar mic,
45 lei cufar mediu,
50 lei cufar mare.
Toate materialele necesare sunt incluse in pret.
Pentru detalii si rezervari: 0734131377
Adresa: Casa cu Rost, Calea Victoriei 155, bloc D1, tronson 8, etaj intermediar, interfon CASA CU ROST, intrarea se face prin strada Buzeşti, colţ cu Piaţa Victoriei (între farmacia Sensiblu şi un notariat).
Atelier de pictura si broderie pe material textil
Poți da un rost nou și surprinzător lucrurilor vechi!
Joi, 22 Octombrie a.c., ora 18.30
Vom învață împreună arta picturii pe textile și a broderiilor din margele. Astfel, orice articol vestimentar sau accesoriu rătăcit în șifonier va deveni unul din favoritele voastre.
Lucrurile cu personalitate nu se doar în găsesc în magazine, ci mai ales în propria voastră imaginaţie, şi vă provocăm să vi le creaţi singuri la curs.Împreună vom învăța să tratăm artistic petele sau defectele sau pur și simplu să dăm culoare și personalitate unui tricou, unei rochii, unei camași, unei esarfe sau oricarui articol vestimetar pe care nu doriți să-l aruncați și v-ar bucura să-l purtați!
Taxa atelier: 30 de lei
Toate materialele necesare sunt incluse in pret!
Vă așteptăm cu drag și bucurie!
Pentru detalii și rezervări : 0734131377
Atelier de bijuterii de poveste
Joi, 22 Octombrie a.c., ora 18.30
Bijuteriile adevărate se nasc din pasiune, talent și efort. Fiecare spune o poveste. Și fiecare se potrivește cel mai bine cuiva – acelei persoane care rezonează la poveste.
Ce-ar fi însă dacă am putea învăța să ne spunem povestea în cîteva zale și cîteva pietre (semi-)prețioase? Ce-ar fi dacă am putea învăța să spunem și poveștile altora și astfel să-i bucurăm? Ați vrea să încercați?
Vă invităm să o faceți joi, 22 Octombrie a.c., de la ora 18.30, la Casa cu Rost, în cadrul atelierului de bijuterii din zale.
Tainele frumosului meșteșug ne vor fi împărtășite de către talentata Ioana Nae, care ne va învăța la acest prim atelier să ne creăm cerceii de poveste, cu care vom pleca acasă.
”Încă din vremurile străvechi zalele, sub formă de cămăşi sau incluse în armuri şi/sau podoabe, au fost prezente în viaţa oamenilor. Vă ofer un colţ din această lume misterioasă a îmbinărilor din zale în combinaţii diferite şi pentru toate gusturile. Coliere cu zale mari, micromaille, european, japonez, persan, şi multe alte îmbinări pe care încă le descopăr, zale lucarate manual şi materiale variate” – Ioana Nae.
„Astăzi am poposit pe un tărâm de poveste! Cu oameni frumoși, meșteșug încântător și speranța unei lumi minunate! Și totul datorită unui om cu totul frumos – Ioana Nae.”
„Am simțit bucuria copilăriei, măreția cunoașterii, liniștea și belșugul sufletesc!”
„Ioana Nae nu e numai foarte pricepută în meşteşugul bijuteriilor din zale, ci şi o foarte bună povestitoare şi un dascăl autentic! E o plăcere să o asculţi! Aș fi vrut să pot să opresc timpul doar, doar să prelungesc starea de bine.”
Opiniile unor participanţi
După trei ore petrecute extrem de agreabil, în care afli multe informaţii noi și fascinante (inclusiv din istorie), pleci acasă şi cu bijuteriile pe care le faci și nu cu orice bijuterii, ci cu unele demne de orice casă regală sau basm.
Taxa participare: 60 de lei
Toate materialele necesare sunt incluse in pret!
Vă așteptăm cu drag și bucurie!
Pentru detalii și rezervări : 0734131377
Atelierul de pîine cu maia
Pîinea care hrăneşte, vindecă şi răsfaţă
Sîmbătă, 24 Octombrie 2015, ora 11.00
Românul are cultul pîinii. Mămăliga a descoperit-o tîrziu, dar pîinea este în AND-ul lui. Pîinea este sfîntă, nu se aruncă niciodată şi are un rol central în multe ritualuri sacre la români. Este nevoie să ne reamintim aceste lucruri şi să tratăm din nou pîinea aşa cum merită.
Este necesar şi să reînvăţăm să facem pîine adevărată, ca pe vremea bunicilor şi străbunicilor noştri.
Pîine sănătoasă, gustoasă şi care nu îngraşă.
Pîine care hrăneşte, vindecă şi răsfaţă.
Pentru că pîinea cu maia este foarte uşor de digerat şi nu balonează, nu provoacă intoleranţă la gluten, iar pentru cei care deja au dezvoltat forme uşoare ale acestei afecţiuni, e complet acceptabilă.
Prin urmare, vă invităm la Atelierul de pîine cu maia, sîmbătă, 24 Octombrie a.c., de la ora 11.00, la “Casa cu Rost”.
Ce veţi învăţa
– cum se face aluatul cu maia şi care sînt etapele pregătirii pîinii
– care sînt ustensilele de care aveţi nevoie ca să faceţi pîine în casă
– ce tipuri de făinuri pot fi folosite la pîine
– să îngrijiţi maiaua, astfel încît să aveţi mereu maia bună la îndemînă, pentru pîine
– ce beneficii aduce maiaua în pîine
De ce aveţi nevoie
– de bună dispoziţie, puţin timp şi o sacoşă în care să luaţi la plecare roadele acestui curs
– toate ingredientele naturale de care aveţi nevoie pentru a face o pîine fără conservanţi sau amelioratori, fără premixuri sau aditivi, precum şi tot instrumentarul necesar vă vor fi puse la dispoziţie de către noi
Cît durează
– două ore şi jumătate
Ce primiţi pe lîngă îndrumările şi demonstraţia de la atelier
– veţi degusta mai multe tipuri de pîine cu maia, ca să ştiţi cum să o recunoaşteţi şi la ce să vă aşteptaţi,
– în primele săptămîni de după atelier vom păstra legătura prin mail sau telefon, pînă cînd veţi deveni pe deplin stăpîni pe acest meşteşug
– aluatul de pîine realizat la atelier
– un banneton
– o porţie de maia
– suportul de curs
Cum participaţi
Pentru a vă înscrie la un atelier este suficient să sunati la nr. 0734131377.
Vă vom răspunde în timp util pentru a vă confirma rezervarea locului și pentru a vă trimite detaliile necesare.
Taxa de participare este de 80 lei.
Întrucât numărul de locuri este limitat, înscrierile se fac in ordinea primirii solicitărilor.
- Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR): Avem nevoie de un președinte suveranist, care nu poate fi altul decât Călin Georgescu. Dați un vot pentru o Românie suverană! - 2 decembrie 2024
- CCR a validat primul tur al alegerilor prezidențiale. Turul al doilea, între Călin Georgescu și Elena Lasconi, va fi pe 8 decembrie. - 2 decembrie 2024
- Comisia Europeană a cumpărat 2.250.000 de fiole de Remdesivir, medicament folosit în caz de COVID-19, în numele a 13 state membre - 2 decembrie 2024