Semnături pentru revizuirea Constituţiei: Articolul 48

Coaliţia pentru Familie a anunţat începerea campaniei pentru strângerea a 500 mii de semnături, ce ar permite introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului a dezbaterii referitoare la modificarea art. 48 din Constituţie.

Citiţi anunţul integral aici.

Conform art. 48, alineat 1, din Constituția României, „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.” „Soți” este un termen vag și deschis interpretărilor. Din acest motiv un grup de iniţiativă propune revizuirea alineatului 1 al art. 48 astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare. Ca instituție fundamentală a societății, ea asigură continuitatea poporului român. De fapt, locul în care valorile și tradițiile românești sunt transferate noilor generații este reprezentat de familie, iar tradițiile și valorile românești au, la baza lor, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie.

Acest rol primordial pe care familia l-a avut de-a lungul istoriei României are nevoie de protecția noastră în fața tendințelor societății moderne de a-i diminua importanța. Faptul că e nevoie de această clarificare a exprimării în Constituția României arată riscul de degradare a conceptului de familie, degradare ce va lăsa urme în societatea românească punând în pericol însăşi identitatea noastră ca popor.

Revizuirea Constituției poate fi făcută dacă este susținută „de cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot” (art. 150 din Constituția României).

Campania de strângere de semnături se încheie în luna mai 2016. Până atunci puteţi semna sau, dacă aveţi resurse, puteţi deveni voluntar sau donator.

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


9 comentarii la „Semnături pentru revizuirea Constituţiei: Articolul 48”

  1. De aici se aduna incuiatii. Cu ce va afecteaza pe voi ca se casatoresc doua persoane de acelasi sex? Cu absolut nimic. Numai ca va bagati in seama ca niste maimute.

    • aia nu este casatorie ci boala psihica incadrabila la perversiuni. Sa faca ce nebunii vor, numai sa nu ne scarbeasca cu afisarea publica sau cu legalizarea bolilor. Pneumonia, homosexualitatea, sadomasochismul, pedofilia, sunt boli ce nu trebuiesc legalizate, nici condamnate, ci tratate de societatea normala la cap. Cum sa legalizezi sau condamni bolile, pai ai innebunit?

  2. Hyuoi, tu chiar cezi ca e vorba doar despre casatoria dintre doua persoane de acelasi sex? Odata asigurat acest drept, va urma pretentia acestor perechi de a adopta copii. Cum evaluezi sansele de integrare in societate ptr un copil adoptat si crescut de o pereche de homosexuali? De exemplu, ce crezi ca i se va parea normal acelui copil? Modelul „casatoriei dintre doua persoanae de acelasi sex” sau casatoria?

  3. Pneumonia este o boala pe care orice om normal din pacate are sansa sa o facă intr-o anumită conjuctură!!! Homesexualitate, sadomasochismul, pedofilia tin de satanism, tin de stirbirea conditiei umane! Dumnezeu a lăsat pe Pământ ca familia să fie întemeiată de barbăt și femeie. Am o întrebare pentru dementul de Remus Cernea: Dacă un copil orfan perfect normal va creste într-o asociatiune dintre doi bărbați sau femei, într-un mediu blasfemiator, cam ce înclinație va avea acel copil când se va maturiza???Va ajunge cu siguranta sa facă exact ce fac javrele care-l cresc. Asta urmaresc gruparile din care face parte Remus Cernea. Pacat că în Parșamentul unei țări crestin ortodoxe cu cetateni de bun simț, extrem de toleranți pășește un măscărici trădător precum Remus Cernea.

Comentariile sunt închise.