O nouă asociație va încerca să salveze România

Actorul Florin Zamfirescu este purtătorul de cuvânt al unei asociații civice înființate azi, Grupul pentru România (GPR), ce își propune să apere valorile identitare ale poporului român.

Redau din comunicatul emis azi pe pagina de Facebook a prof. Constantin Cojocaru:

”Comitetul de Iniţiativă a hotărât înfiinţarea unei entităţi civice de dezbatere cu privire la problemele fundamentale cu care se confruntă societatea noastră, care se va numi GRUPUL PENTRU ROMÂNIA (GPR).

Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de ţară pentru România, care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate ale românilor asupra ţării lor, să apere valorile identitare ale civilizaţiei româneşti.

GPR susţine proiectul reprezentat de Constituţia Cetăţenilor, fiind deschis participării şi implicării în promovarea acestui proiect a tuturor celor care pun interesele naţionale mai presus de cele personale.

Au fost prezenţi: Cezar AVRAMUŢĂ, Virgil BĂLĂCEANU, Constantin COJOCARU, Florin COLCEAG, Dinu CRISTE, Avram FIŢIU, Viorel GLIGOR, Marian ILIE, Tudor IONESCU, Miron MANEGA, Marian MUNTEANU, Ion PUŞCAŞU, Florin ZAMFIRESCU. Și-au exprimat disponibilitatea de a participa la acest proiect şi alte personalităţi, printre care și: Dinu GIURĂSCU, Ilie BĂDESCU, Dan PURIC, Cristian PÂRVULESCU.”

La Realitatea TV Marian Munteanu, fostul lider al Manifestației Anticomuniste din Piața Universității din 1990, a declarat că acest Grup își propune reunirea tuturor oamenilor de bună-credință, care să arate că suntem proprietari în această țară și că dorim să o apărăm. Grupul este un punct de plecare pentru a comunica cu alți cetățeni, pentru a opri dihonia întreținută de alții, sistematic, și a acționa în spirit românesc. Eforturile acestor oameni, coagulate, îi vor face să aibă un cuvânt important de spus în dezbaterea pe teme naționale.

La același post TV, Prof. Florin Colceag a declarat că țară este lovită de agresiunea economică din afară și că acum nu putem oferi un viitor copiilor noștri. Profesioniștii cu planuri pozitive pot pune lucrurile la punct în fiecare sector de activitate pentru a putea ridica țara.

Este o inițiativă civică similară multor altora; români ce nu mai văd o soluție în politică își propun să schimbe ceva spre bine prin acțiuni oengistice. Comitetul de inițiativă este eterogen. Cezar Avrămuță, poreclit Stegarul Dac, a avut o serie de manifestări publice de un gust îndoielnic. Constantin Cojocaru, economist, este președintele unui fantomatic Partid al Poporului PP-LC. Tudor Ionescu este președintele unui ONG, Noua Dreaptă, ce a încercat de mai multe să se transforme într-un partid.

Orice început e greu. Succes noului atom din câmpul românesc!

 

Deocamdată Grupul pentru România se declară favorabil inițiativei civice de modificare a art. 48 din Constituție.

 

Alina Ioana Dida

About Alina Ioana Dida

Medic, publicist şi traducător. A tradus "Revoluţia franceză", de Albert Soboul, apărută în 2009 la Editura Prietenii Cărţii (Bucureşti).

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


10 comentarii la „O nouă asociație va încerca să salveze România”

 1. Oribila seara.
  De cand l-am ascultat pe Florin Zamfirescu am tot felul de viziuni cu Iliescu ranjind alaturi de Magureanu.
  Deeeci, dupa victoria lui Brucan/Iliescu/Roman, Caramitru a primit ministerul culturii si conducerea TNB, Diaconu motaie in ditamai fotoliul la Bruxelles iar Florin Zamfirescu, fost rector IATC si prieten neconditionat al lui Ponta, se viseaza el stie ce in politica Romaniei, alaturi de Cristian Parvulescu si „mereu la datorie”, Marian Munteanu.
  Asta-i Dreapta pe care o asteapta de cel putin o jumatate de secol, romanii?

  • E o iluzie sa ne inchipuim ca, dupa 26 ani, salvarea vine din „dezbateri” nationale. Doar actionand politic se poate schimba ceva. Pentru asta e nevoie de oameni cu spirit de sacrificiu.

  • Daca asteptam sa ne pice para malaiata…, o sa asteptam si o sa tot asteptam… S-a format un grup, sunt oameni, multi dintre ei noi in politica, care si-au propus sa apere valorile nationale. Macar dati-le voie sa inceapa, dati-le ragaz sa se manifeste… Daca noi nu suntem in stare, macar sa le dam ragaz altora… Sa-i incurajam!

 2. @Andreea
  Sunt perfect de acord sa se intruneasca, sa dezbata, sa propuna si sa comunice cu romanii nemultumiti .
  Au libertatea de a se exprima si manifesta, dar si eu am libertatea, dupa ce l-am privit pe Crin (politicianul venerat de Florin Zamfirescu) in postura de chibitz la reuniunile liberalilor, ministru catastrofal si sustinator al legii Florian, sa nu acord „grupului” prea multa incredere.
  Crin Antonescu este o referinta importanta si prin faptul ca sotia sa, la Bruxelles a votat legea Lunacek.
  Stiu ca profesorul Florin Zamfirescu nu sustine miscarea homosexuala dar ma intreb absolut legitim, in ce masura isi va putea impune opiniile alaturi de adeptul „noii democratii” (?!) , Cristian Parvulescu. Intrebat fara ocolisuri de Rares Bogdan care este parerea sa privitor la cazul familiei din Norvegia, si-a cotit raspunsul prin balariile generalitatilor.
  Marian Munteanu este un produs pur Asztalosian si peste aceasta realitate nu se poate trece.
  Viitoarea miscare de dreapta trebuie sa fie alcatuita din persoane care sa nu puna in dificultate, din motive autobiografice, programul acesteia.
  Stiu ca sunt multi romani cu exceptionale competente profesionale, de buna credinta si care inteleg sa puna interesul tarii deasupra intereselor personale. La ei trebuie facut apel.
  M-a mirat in interventia televizata a actorului F. Zamfirescu faptul ca si-a exprimat indirect parerea, oarecum dispretuitoare, despre prestatia femeilor in politica („blestemul Elenelor”).
  La prima vedere, ” grupul” propune un soi de falocratie mioritica.
  Sunt de acord ca si femeile cu vederi politice de dreapta trebuiesc cernute, pentru ca pleava sa nu mai fie amestecata cu faina din care sunt hraniti copiii romanilor.
  Imi vin niste nume in minte si printre ele se afla si cel al unui medic specialist in boli mentale degenerative, mama a patru baieti crescuti frumos, educati in spiritul bunului simt, fara ifose si care pe deasupra, are si simtul umorului. Nu stiu daca s-a gandit sa intre in politica dar stiu ca isi doreste ca fiii sai sa ramana in tara, printre oameni normali si frumosi.

 3. Mda.
  E ciudata prezenta acolo a lui Cristian Parvulescu, daca e vorba de personajul de la „noua democratie” care se stie ca e un portdrapel al lui Soros.

 4. O precizare.ONG-ul Noua Dreapta s-a transformat in Partidul Noua Dreapta.Începând din toamna lui 2015.

 5. Nimeni nu e „proprietar” al tarii, nici macar cetatenii sai!
  Un grup in care „Stegarul” da mana cu Marian Munteanu si il are purtator de cuvant pe Florin Zamfirescu (vizibil cu probleme de sanatate), actor care se crede poltician de anvengura, un grup care are o platforma electorala foarte greu de inteles chiar si de matematicieni ( e bazata pe calcule matematice), va sfarsi in derizoriu….

 6. Salut acest grup nou,si astept sa ma inscriu.Recunosc ,am asteptari mari,sa fie grup de intelectuali, si mai ales,PATRIOTI!

Comentariile sunt închise.