Sfințirea Troiței ridicată întru cinstirea ieromonahului Dionisie Ignat, duminică, 3 iulie 2016

Fundația „Profesor George Manu” vă invită să luați parte la sfințirea Troiței ridicată întru cinstirea ieromonahului Dionisie Ignat (1909-2004), stareț al chiliei românesti Sfântul Gheorghe Colciu de la Muntele Athos. Alături de părintele Dionisie va fi pomenit și fratele sfinției sale, ieromonahul Ghimnazie Ignat (1899-1965).

Troița a fost ridicată de Fundația „Profesor George Manu” și Chilia Sfântul Gheorghe Colciu, în comuna natală a părintelui Dionisie, Vorniceni (jud. Botosani). Amplasată în curtea bisericii din comună, Troița va fi sfințită duminică, 3 iulie 2016, după Sfânta Liturghie (aprox. ora 12), în prezența monahilor de la Colciu.

Despre părintele Dionisie

Primul lucru care te uimea la părintele Dionisie, încă de la primele sale cuvinte, era nesfârşita sa dragoste de Dumnezeu. Cei care l’au cunoscut pot să adeverească neostoitul său dor de iubire către Stăpânul Hristos, de care era nedezlipit zi şi noapte, prin rugăciune, dar şi prin apropierea făptuitoare a plinirii poruncilor Lui. Acestea din urmă i’au luminat pururea calea (chiar dacă la bătrâneţe a ajuns să fie lipsit de lumina ochilor celor trupeşti). Şi tot aşa ne povăţuia şi pe noi: ca faptele noastre cele bune să le săvârşim în tainiţa inimii noastre, pentru ca Dumnezeu să ne descopere tainele lucrării celei duhovniceşti.

Încă avea părintele Dionisie şi o mare evlavie către Născătoarea de Dumnezeu, despre care spunea că l’a povăţuit şi purtat de mână ca pe un prunc în toate ispitele şi supărările pe care le’a avut ca orice om: de la trup, de la lume şi de la diavol. Această evlavie şi’a descoperit’o de pe când avea doar şaptesprezece ani, atunci când a lăsat toate ale lumii acesteia (ţara şi neamul) şi a alergat la Sfântul Munte cu încă doi prieteni. Cu aceştia împreună, avea să petreacă în Grădina Maicii Domnului, dezlipit de grijile acestei lumi, mai bine de 70 de ani. (mai mult despre părintele Dionisie)


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost