Comunicat al Mișcării România Mare în Europa : ”Schimbarea va fi când noi vom fi schimbarea”

ÎNDEMN LA ASUMARE ȘI IMPLICARE

Mișcarea politică ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA acuză actualele partide parlamentare de inconștiență și populism ieftin și îndeamnă românii care nu se simt reprezentați de ele să se implice în politică, alături de forțele naționale.

Debarcarea guvernului Dăncilă nu este un succes, ci mai degrabă o reparație târzie a unui guvern care nu trebuia niciodată să fie numit în funcție într-un stat funcțional.

Vehicularea temei unor alegeri anticipate este pur demagogică, nu va fi dusă până la capăt și nu oferă o soluție la criza din societate.

Dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate (posibile, potrivit Constituției, numai după prezidențiale, aproape imposibile în mod real), deci prelungirea crizei politice pentru cel puțin 8 luni de acum înainte, cu provocarea instabilității guvernamentale, ne-ar costa enorm, atât în plan intern, cât și în plan extern.

Trebuie să avem în vedere că, într-un asemenea proces, ar însemna ca țara să funcționeze fără un buget aprobat până în mai sau iunie anul viitor. În plus, s-ar crea un precedent periculos de influențare a altor alegeri (localele și parlamentarele de la anul) prin acte legale comise însă cu inconștiență și nepăsare față de cetățeni.

Chiar și opțiunea pentru un guvern de tehnocrați ar fi doar una menită menajării imaginii partidelor care au obligația de a guverna odată cu trecerea moțiunii de cenzură și nu este una satisfăcătoare pentru români. Întâi, pentru că acel guvern nu va avea o putere reală de guvernare. Apoi, pentru că nimeni nu va putea fi tras la răspundere politic, dacă acel guvern ar fi incompetent, neputincios sau ticălos.

Mișcarea noastră politică, aflată în proces de constituire, consideră că românii nu sunt reprezentați politic de nici una din forțele politice parlamentare, inclusiv de oferta politică la prezidențiale, ceea ce arată climatul sărăcăcios al unui sistem neconsultativ, nereprezentativ și nefondator de un adevărat proiect de țară.

Cu toate acestea, îndemnăm fiecare cetățean român să își exercite, pe 10 și 24 noiembrie, dreptul de a alege.

Reformarea unui sistem neprofesionist, nevizionar, corupt și latent, se poate face doar cu implicarea voastră, a cetățenilor, pe criteriul acțiunii personale și cooperante, al caracterului nepătat, al profesionalismului testat prin evaluare, al meritocrației.

Invităm pe toți acești români să se folosească de dreptul de a fi ales și să facă cu adevărat schimbarea în societatea românească.

În acest sens, punem la dispoziția tuturor celor interesați și care au valori similare cu ale noastre, de la partidele în curs de constituire până la organizații din societatea civilă, posibilitatea de a candida pe o listă comună, a celor nereprezentați de actualul sistem.

Persoanele care care își pot asuma o candidatură la viitoarele alegeri (locale și parlamentare) se pot înregistra la adresa: membri.mareineuropa.ro, iar organizațiile civice sau politice, care doresc să ni se alăture în promovarea unei liste comune de candidați, ne pot contacta direct.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost