La peste 10 ani de la tragedia de la Maternitatea Giulești, în urma căreia 6 bebeluși au ars de vii, IGSU ține la sertar rezultatele anchetei

La peste 10 ani de la tragedia de la Maternitatea Giulești, în urma căreia au murit 6 bebeluși, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) nu face publice rezultatele anchetei, dezvăluie Libertatea.

Potrivit sursei citate, cu mai bine de un deceniu în urmă, când Maternitatea Giulești a luat foc, autoritățile au demarat verificări ample, în toate spitalele din țară, pentru a afla cum se realizează activitatea de prevenire a incendiilor.

Rezultatele acelor verificări nu au ajuns însă niciodată în spațiul public, iar ele sunt ținute la sertar de către IGSU și în ziua de azi.

Reprezentanții inspectoratului susțin că documentul nu este unul de interes public, într-un răspuns adresat Libertatea.

La acea dată, în urma unui control demarat de IGSU la spitalele din țară, inspectoratul a trimis o informare către ministrul Sănătății de atunci, Cseke Attila.

În august 2011, Cseke Attila a demisionat. Acum, Cseke Attila este ministrul Dezvoltării.

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost