Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, despre demiterea lui Octav Bjoza, fost deținut politic: Această hotărîre, inspirată de dușmanii a tot ce-i românesc, este nedemnă de un premier al României

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, îi solicită premierului Florin Cîțu să revină asupra deciziei de demitere a fostului deținut politic Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat al Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist.

„Astă noapte, premierul Florin Cîțu l-a demis pe d-l Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat al Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist. D-l Bjoza plătește astfel intervenția sa în favoarea copiilor urmași ai foștilor deținuți politic nedreptățiți prin Legea 232/2020.

D-l Octav Bjoza (82 de ani), președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, este unul dintre cei mai reputați disidenți anticomuniști în viață, anchetat de fosta Securitate și închis vreme de patru ani în închisorile și lagărele de muncă din epoca Gheorghiu-Dej, multiplu decorat de Majestatea Sa Regele Mihai I al României, de președintele Klaus Iohannis și de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Decizia prim-ministrului este un atac murdar asupra memoriei unei mari părți a luptătorilor anticomuniști și un act de răzbunare împotriva unui om vertical. Această hotărîre, inspirată de dușmanii a tot ce-i românesc, este nedemnă de un premier al României și încă de unul care reprezintă PNL – cum s-ar zice un ”partid istoric”, ”liberal” și ”antic omunist”.

Protestez vehement împotriva acestui fel de a face politică și îi cer prim-ministrului Cîțu să revină urgent asupra acestei decizii, care a fost luată la ceasurile cînd mintea nu judecă limpede”, a transmis liderul AUR, Claudiu Târziu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Reamintim că premierul României, Florin Cîțu, l-a demis în cursul nopții pe Octav Bjoza (82 de ani) din funcția de Subsecretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist din cadrul Guvernului României.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Co-președintele AUR, Claudiu Târziu, despre demiterea lui Octav Bjoza, fost deținut politic: Această hotărîre, inspirată de dușmanii a tot ce-i românesc, este nedemnă de un premier al României”

Comentariile sunt închise.