Legea 55/2020, prin care s-a instaurat starea de alertă și s-au impus restricțiile în România, pe masa Curții Constituționale

Sesizarea privind neconstituționalitatea Legii 55/2020, prin care a fost instaurată starea de alertă în țara noastră, se găsește pe agenda Curții Contituționale, joi, 20 mai 2021, începând cu ora 9:00.

„Excepţia de neconst. a disp. art.62 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ale art.56 alin.(1) lit.a), b) și c) și alin.(2) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educației naționale nr.1/2011, precum și a altor acte normative”, potrivit programului afișat pe site-ul Curții Constituționale.

Tema, extrem de importantă, a fost abordată și în cadrul unei conferințe de presă susținută, miercuri, de liderii partidului AUR, senatorul Claudiu Târziu și deputatul George Simion.

„Suntem convinși că această lege este neconstituțională”, a subliniat deputatul George Simion, co-președintele partidului AUR.

 

Raluca Oanță

About Raluca Oanță

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență. A lucrat în presa scrisă și în televiziune. A absolvit Facultatea de Sociologie din cadrul Universității București; ulterior, a urmat un master de Antropologie și Dezvoltare Comunitară.

Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost