Doi români și nouă cârpe

Echipa națională de fotbal a României tocmai a fost învinsă de Anglia într-un meci amical desfășurat la Middlesbrough. Era de așteptat, nu asta e știrea și nu despre asta vreau să scriu. Știrea e că 9 din cei 11 jucători titulari ai României au ales să îngenucheze pentru a-și arăta solidaritate cu mișcarea BLM – Black Lives Matter (Viețile Negrilor Contează).

Înainte de toate vreau să spun că orice viață contează. Și cele ale negrilor, și cele ale albilor, și cele ale oricărei ființe pentru că viața e un dar de la Dumnezeu. Nimeni nu are dreptul de a curma viața altuia, nu poți lua ceva ce nu poți da înapoi. De aceea sunt de acord cu sloganul, într-adevăr viețile negrilor contează în aceeași măsură ca viața oricăruia.

Doar că sloganul e una iar mișcarea BLM e cu totul altceva. Mișcarea BLM e o mișcare anarhistă de sorginte marxistă. Declarativ, scopul lor e nobil, doar că realitatea e cu totul alta. Ei, de fapt, urmăresc distrugerea societății existente și înlocuirea acesteia cu una neomarxistă. Dar să mă explic.

Mișcarea BLM a luat naștere în SUA pentru a lupta împotriva abuzurilor și discriminării la care sunt supuși negrii în societatea americană. Trebuie să recunoaștem că e un țel nobil, nimeni nu ar trebui discriminat sau tratat diferit doar pentru că are o altă culoare a pielii. Toți ar trebui să fim tratați în funcție de calitățile și defectele fiecăruia. Doar că una e ce declară și alta e ce face mișcarea BLM. Pentru că dacă pentru ei ar conta cu adevărat viețile negrilor, s-ar concentra pe diminuarea violențelor și crimelor din comunitățile de culoare din America. Nu e un secret pentru nimeni că 89% dintre victimele de culoare au fost ucise de alte persoane de culoare (sursa FBI).

E logic că dacă chiar te interesează viețile negrilor acolo te-ai concentra, în comunitățile negre. Iar cauza principală pentru care negrii se ucid între ei într-o veselie e familia, mai bine zis lipsa familiei, lipsa educației, lipsa de modele pozitive pentru tinerii de culoare. Odată identificate cauzele ar fi foarte simplu de rezolvat problema doar că nu se vrea. Stânga americană preferă să mențină populația de culoare într-o situație cât mai precară pentru că au nevoie de voturi, voturi pe care efectiv le cumpără cu tot felul de ajutoare. Dacă populația de culoare ar fi educată, dacă ar fi pe propriile picioare nu ar mai avea nevoie de pomenile electorale ale stângii. De aceea mișcarea BLM nu are nici o treabă cu 89% din victimele de culoare ci cu ceilalți 11%. Și nici măcar cu toți cei 11% ci doar cu cei ce au fost uciși de polițiști. Dar să vedem cât de mulți negri au fost uciși de polițiști:

În 2016 a apărut un studiu în Jurnalul American de Medicină Preventivă care a analizat situația celor uciși de forțele de ordine din 17 state americane. Conform studiului respectiv, în perioada 2009-2012 au fost uciși de polițiști 812 cetățeni americani dintre care 52% albi și, comparativ, doar 32,4% negri.

Dar mișcarea BLM nu are nici o treabă cu aceste statistici pentru că nu le servește interesele. Ei luptă pentru abolirea forțelor polițienești pe care le consideră a fi rasiste și al căror scop ar fi exterminarea negrilor. De fapt ei luptă pentru abolirea societății bazate pe reguli și ordine. O societate fără poliție duce la anarhie și haos. Exact ce urmărește stânga neomarxistă: haos, anarhie, o populație săracă și needucată pentru că doar în asemenea condiții are avea șanse de reușită.

În concluzie, mișcarea BLM e o mișcare anarhistă de sorginte neomarxistă care a fost susținută duminică de 9 din cei 11 jucători titulari ai echipei naționale de fotbal a României. Iată componența: Niţă – Sorescu, Nedelcearu, Chiricheş, Camora – Stanciu, R. Marin, Cicăldău – Ivan, Alibec, Păun. Dintre aceștia doar doi jucători au avut tăria de sta în picioare: Nicolae Stanciu şi Ionuţ Nedelcearu.

Doi români și nouă cârpe.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Doi români și nouă cârpe”

Comentariile sunt închise.