UE, îngrijorată de interzicerea promovării homosexualității în rândul minorilor, în Ungaria. Ursula von der Leyen: Cred într-o Europă care îmbrățișează diversitatea, nu una care o ascunde copiilor noștri

Nici nu a interzis bine Ungaria promovarea homosexualității în rândul copiilor, că președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, și-a manifestat îngrijorarea în legătură cu această decizie.

Uniunea Europeană este „foarte îngrijorată” de legea adoptată în Ungaria, a anunțat șefa CE, imediat după ce Ungaria a decis să interzică promovarea homosexualității în rândul copiilor.

„Foarte îngrijoraţi de noua lege din Ungaria. În prezent examinăm dacă ea încalcă legislaţia europeană”, a scris von der Leyen pe Twitter, a transmis AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Comisia anunţase deja mai devreme în cursul zilei de miercuri că analizează din punct de vedere juridic legea iniţiată de partidul premierului Viktor Orban.

„Cred într-o Europă care îmbrăţişează diversitatea, nu într-o Europă care o ascunde copiilor noştri. Nimeni nu ar trebui să facă obiectul unei discriminări pe baza orientării sexuale”, a declarat Ursula von der Leyen.

Ungaria a adoptat, marţi, un text de lege care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor, după cum a relatat RostOnline.

„Pornografia şi conţinutul care reprezintă sexualitate sau promovează o abatere de la identitatea de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”, se arată în textul consultat de AFP, care îşi propune să protejeze drepturile copiilor.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „UE, îngrijorată de interzicerea promovării homosexualității în rândul minorilor, în Ungaria. Ursula von der Leyen: Cred într-o Europă care îmbrățișează diversitatea, nu una care o ascunde copiilor noștri”

  1. E îngrijorată fleașcă Uniunea Europeană! Rău di tăt! Trist că au ajuns catolicii maghiari mai creștini decât noi, cei care ne considerăm țară drept-credincioasă /ortodoxă…
    De Polonia nu mai zic. Deși în mod ironic, Papa se declară foarte ”tolrant” și ”progresist”.

Comentariile sunt închise.