Viktor Orban avertizează: UE se transformă într-un IMPERIU care contravine intereselor națiunilor!

Uniunea Europeană se transformă într-un imperiu care contravine intereselor națiunilor europene, a avertizat, sâmbătă, premierul Ungariei, Viktor Orban, relatează EFE, citată de Agerpres.

Potrivit premierului ungar, construirea unui imperiu european contravine ideii de democraţie şi nimeni nu a autorizat astfel de politici.

„În loc de Europa naţiunilor, la Bruxelles se construieşte un suprastat. De aceea, democraţii care se bazează pe valorile naţionale se confruntă astăzi cu cei care construiesc un imperiu”, a spus Viktor Orban.

Acesta a precizat că și Parlementul European trebuie reformat, crescând competenţele parlamentelor naţionale,

Parlamentele naționale ar trebui să aibă dreptul să blocheze procesele legislative europene, dacă ar considera că acestea contravin intereselor ţărilor comunităţii europene.

„Europa nu se va schimba şi nu se va îmbunătăţi singură, noi suntem cei care trebuie să o facem mai bună și să o reformăm (…)”, a subliniat premierul ungar Viktor Orban.

Reamintim că, recent, Ungaria a adoptat un text de lege care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor, după cum a relatat RostOnline.

Imediat, președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, și-a manifestat îngrijorarea în legătură cu această decizie.

„Foarte îngrijoraţi de noua lege din Ungaria. În prezent examinăm dacă ea încalcă legislaţia europeană”, a scris von der Leyen pe Twitter, așa cum a informat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Viktor Orban avertizează: UE se transformă într-un IMPERIU care contravine intereselor națiunilor!”

  1. Singurul lider in europa care intelege politica de la Bruxelles! Orban un adevarat politician si un mare patriot! Traiasca v orban!!

Comentariile sunt închise.