Ungaria INTERZICE prin lege promovarea homosexualității în rândul copiilor

Ungaria a adoptat, marţi, un text de lege care interzice promovarea homosexualităţii în rândul minorilor, relatează AFP, citată de Agerpres.

Amendamentul a fost aprobat de 157 de deputaţi, între care cei ai partidului Fidesz la guvernare, în timpul unei sesiuni parlamentare transmise în direct la televiziune.

„Pornografia şi conţinutul care reprezintă sexualitate sau promovează o abatere de la identitatea de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”, se arată în textul consultat de AFP, care îşi propune să protejeze drepturile copiilor.

În practică, programele educaţionale sau reclamele marilor grupuri solidare cu minorităţile sexuale şi de gen, precum reclama Coca-Cola prezentând un cuplu de bărbaţi care a declanşat apeluri la boicot în 2019, nu vor mai fi autorizate.

Partidul premierului maghiar Viktor Orban a propus, săptămâna trecută,  un proiect de lege care interzice diseminarea unor conţinuturi care promovează schimbările de sex sau homosexualitatea în şcoli, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost