Senatorul Claudiu Târziu: Lupta AUR pentru idealul UNIRII continuă. Am reușit să repunem Basarabia pe harta intereselor românești. Nu e puțin lucru, în condițiile date

Co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a dat asigurări că lupta Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) pentru realizarea idealului reunificării Basarabiei cu România va continua indiferent de rezultatul alegerilor din Republica Moldova.

„E oficial: președintele Maia Sandu are majoritatea parlamentară pe care și-a dorit-o. Felicitări! De acum nu va mai avea nici o scuză dacă nu va face ce trebuie pentru Republica Moldova. Sperăm să nu dezamăgească.

Vestea proastă este că opoziția este alcătuită numai din comuniști și bandiți.

Vestea și mai proastă este că unioniștii nu au acces în Parlament.

Cauzele profunde ale acestei situații vor fi relevate de o analiză serioasă, la rece. Iar concluziile acestei analize ne vor indica și cum trebuie să lucrăm asupra cauzelor, pentru a ne atinge idealul: reunificarea Basarabiei cu România. Căci lupta noastră, a AUR, pentru acest ideal continuă. Deocamdată am reușit să repunem Basarabia pe harta intereselor românești. Nu e puțin lucru, în condițiile date. Dumnezeu să ne ajute!”, a scris, pe Facebook, liderul AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Duminică, 11 iulie 2021, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate, după cum a relatat RostOnline.

Astfel, în urma numărării voturilor din 2.141 din totalul celor 2.150 de secţii de votare, PAS a înregistrat un procent de 52,53% din voturi, depăşind astfel categoric principala formaţiune politică de stânga, Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), care a fost votat de doar 27,36% din electorat.

Datele CEC arată că Partidul Politic „Şor” (PPŞ) a beneficiat de susţinerea a 5,78% dintre alegători, acesta fiind urmat de Blocul Electoral „Renato Usatîi”, cu 4,11% din voturile alegătorilor, informează Agerpres.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost