Curajul mărturisirii. Novak Djokovic, câștigătorul turneului de la Wimbledon: Înainte de a fi sportiv, sunt creștin ortodox

Tenismenul sârb, Novak Djokovic, câștigătorul turneului de la Wimbledon, are o carieră impresionantă, deținând recorduri absolute în acest sport, însă- mai presus de toate titlurile castigate după ani de muncă- Djokovic spune că cel mai important titlu pe care îl deține este cel de creștin ortodox.

Duminică, Novak Djokovic a câștigat turneul de la Wimbledon, cucerind astfel cel de-al 20-lea titlu de Mare Şlem.

De altfel, palmaresul sârbului este impresionant. Din 1.162 de meciuri disputate, o obținut 967 de victorii, scrie Agerpres.

Djokovic este singurul tenisman din era Open care a câştigat de cel puţin două ori cele patru turnee de Grand Slam (9 victorii la Australian Open, 6 la Wimbledon, 3 la US Open şi 2 la Roland Garros).

Totodată, potrivit sursei citate, Djokovic, în vârstă de 34 ani, este deţinătorul recordului de săptămâni petrecute în fotoliul de lider al clasamentului ATP (328 până în prezent).

După victoria sa de vineri, din semifinale, împotriva canadianului Denis Shapovalov, sârbul este jucătorul cu cel mai mare procentaj de victorii în era Open (83,20%), depăşindu-l pe spaniolul Rafael Nadal (83,16%).

Începând din 2018, Djokovic este singurul jucător care a câştigat fiecare dintre cele nouă turnee Masters 1.000 ATP.

El este, totodată, singurul jucător din istorie care s-a impus de patru ori consecutiv în Turneul Campionilor (între 2012 şi 2015) şi tenismanul cu cel mai mare număr de victorii consecutive în era Open în Marele Şlem (30), serie reuşită între ediţiile 2015 şi 2016 de la Wimbledon.

Și, totuși, …..

Invocarea lui Hristos în timpul unei întâlniri sau purtarea unei cruciuliţe în jurul gâtului sunt parte a mărturisirii credinţei lui.

„Acesta este cel mai important titlu al vieții mele, pentru că înainte de a fi sportiv, sunt creștin ortodox”, a spus sportivul în aprilie 2011 când a primit Ordinul Sfântul Sava în gradul I din mâinile Patriarhului Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe, informa, la momentul respectiv, Basilica.ro.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Curajul mărturisirii. Novak Djokovic, câștigătorul turneului de la Wimbledon: Înainte de a fi sportiv, sunt creștin ortodox”

  1. Între timp niște moluște fără coloană vertebrală îngenunchiază pe terenuri pentru ”Black Lives Matter” și îmbrățișează ”diversitatea” sub steagul curcubeului sodomiei.

Comentariile sunt închise.