Franţa: Paşaportul sanitar devine obligatoriu pentru milioane de salariaţi, din 30 august

Începând de luni, 30 august, pașaportul sanitar devinde obligatoriu pentru angajații care lucrează cu publicul în Franța, anunță RFI.

Potrivit sursei citate, măsura afectează milioane de salariați. Domeniile sunt dintre cele mai diverse: cinema, săli de conferinţe, discoteci, cluburi, baruri, cafenele şi restaurante, cazinouri, muzee, transportul feroviar şi aerian naţional, spitale şi unităţi medicale.

Sindicatul angajaţilor magazinelor Galeries Lafayette se va afla luni, 30 august, în grevă pentru a protesta împotriva paşaportului sanitar. În cazul acestui magazin, este ziua din care angajaţii vaccinaţi vor intra pe o uşă iar cei nevaccinaţi pe o alta. Acesta este o măsură contestată de salariaţi.

Nici salariaţii dar nici patroni nu sunt încântaţi de ideea acestui paşaport sanitar. Sunt sute de mii de salariaţi care susţin ca nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinală ori a paşaportului sanitar, pe motiv că „este o măsură discriminatorie” care „nu face altceva decât să divizeze societatea”.

Pe de altă parte, patronii magazinelor şi ai restaurantelor spun că în doar câteva săptămâni de când este obligatoriu acest paşaport pentru clienţi, au pierdut un sfert din cifra de afaceri.

Reamintim că de peste șapte săptămâni, în Franța au loc manifestații împotriva pașaportului sanitar.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost