Franța: Permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a personalului medical, VALIDATE de Consiliul Constituţional

Consiliul Constituţional din Franţa a validat, joi, legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a personalului medical, anunță AFP, citată de Agerpres.

Potrivit sursei, permisul sanitar- însemnând vaccinare, testare sau trecere prin boală- a intrat în vigoare în Franța, din 21 iulie, pentru în „spaţiile de recreere şi de cultură” în care există mai mult de 50 de persoane.

Acum, deputaţii şi senatorii francezi au votat la finalul a şase zile de dezbateri aprinse extinderea acestui permis începând din 9 august la cafenele, restaurante, trenuri pe linii principale şi curse aeriene interne, precum şi în cazul pacienţilor fără afecţiuni urgente şi al vizitatorilor din unităţile medicale şi căminele pentru vârstnici.

Conform sursei citate, udecătorii constituţionali au considerat însă că permisul sanitar rezultă dintr-o „conciliere echilibrată” între libertăţile publice şi protejarea sănătăţii, într-o decizie crucială pentru implementarea prevăzută pentru ziua de luni a acestui dispozitiv creat de Guvernul francez.

Tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani vor fi exceptaţi până pe 30 septembrie.

Pe de altă parte, judecătorii au eliminat mai multe dispoziţii ale legii, estimând mai ales că izolarea obligatorie a persoanelor diagnosticate cu covid timp de 10 zile nu este „necesară, adaptată şi proporţionată”.

Aceste măsuri, respectiv permisul sanitar și vaccinare obligatorie pentru anumite categorii profesionale, anunțate recent de președintele Emmanuel Macron, au fost constestate prin ample proteste, sute de mii de oameni ieșind în orașele din întreaga Franță în ultimele trei săptămâni.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Franța: Permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a personalului medical, VALIDATE de Consiliul Constituţional”

Comentariile sunt închise.