Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Până la coborârea ratei de infectare sub şase la mie, profesorii nevaccinați „să se odihnească puţin”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că profesorii neimunizaţi care nu se testează regulat, la un interval de 72 de ore, nu vor mai putea preda fizic în şcoală şi că vor trebui „să se odihnească puţin” în cazul în care incidenţa cazurilor de covid va depăşi pragul de 6 la mie.

„Este vorba de acces nediscriminatoriu în şcoli până la pragul de şase la mie, iar peste pragul de şase la mie pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, precum şi pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală şi nici nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore, trei zile.

Dacă nici nu s-au vaccinat, dacă nici nu doresc să fie testaţi – testarea fiind asigurată de către DSP, având posibilitatea, sigur, şi testare în regim privat, doar că nu avem în vedere decontarea acestor cheltuieli, atâta vreme cât există posibilitatea de testare prin Direcţiile de Sănătate Publică – sigur că în această situaţie va trebui să nu mai oferim avantajul posibilităţii de predare fizică a acelor colegi care, repet, au posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, nici nu au trecut prin boală şi nici nu prezintă teste regulat, la fiecare 72 de ore”, a arătat Sorin Cîmpeanu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Întrebat dacă profesorii vor fi concediaţi în astfel de situaţii, Cîmpeanu a răspuns: „Nu concediaţi. Până la coborârea ratei de infectare sub şase la mie să se odihnească puţin”, anunță Antena3.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Până la coborârea ratei de infectare sub şase la mie, profesorii nevaccinați „să se odihnească puţin””

Comentariile sunt închise.