Profit.ro: Guvernul a avut un deficit uriaș în februarie, cu sume mari pentru ÎNARMARE

Guvernul a închis primele două luni din an cu un deficit foarte mare, de 1,67% din PIB, 29 miliarde de lei, deja cu o gaură de circa 21 miliarde de lei doar în februarie, determinată de cheltuieli cu înarmarea, dar și de sume mari alocate pentru stingerea datoriilor în sectorul de sănătate, au declarat surse pentru Profit.ro.

Datele sunt preliminare, datele finale și oficiale urmând să fie anunțate după 25 martie.

Nivelul este unul record atât ca procentaj din PIB, cât și ca sumă. Pe lângă cheltuielile mari cu Apărarea și Sănătatea, un impact major asupra deficitului din februarie îl are și faptul că luna februarie este, istoric, cea mai slabă din an ca încasări la ANAF, cu un program cu circa 7 miliarde lei mai mic decât în ianuarie.

Potrivit sursei citate, în noiembrie și decembrie 2023, Guvernul a încercat să țină cheltuielile sub control pentru a se încadra în limitele de deficit, majorate deja, față de țintele inițiale, în urma unor discuții cu Comisia Europeană.

Plățile mari făcute pe acest început de an au, din informațiile Profit.ro, legătură și cu plăți amânate de pe finalul anului trecut, când Guvernul a încercat să țină sub control deficitul bugetar. Este cazul plăților pentru înzestrarea armatei și, probabil, pentru sectorul de sănătate.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Profit.ro: Guvernul a avut un deficit uriaș în februarie, cu sume mari pentru ÎNARMARE”

  1. Paradoxal , este ca ” sindicalisti din industria de aparare ” fac ” anunturi disperate ” ca industria de aparare este ” pusa pe butuci ” iar banii nationali sunt ” sifonati ” catre multi-nationale producatoare de armament , in cazul in speta noul contract cu Coreea de Sud , de 1 miliard euro , paradoxal este ca ” tocmai Presedinte PNL ” domnul ” general in cauza , un YES -Man ” autentic , in favoarea ” altora ” pune pe butucii tocmai ” industria de aparare a tarii ” , un ” GENERAL M.AP.N ” l-am depasit pe Caragiale , traim in lumea lui ” KAFKA ” privind ” ABSURDUL EXISTENTEI ROMANESTI ” ca pe vremea lui DEJ , cu ” YES-Manii ” de recuzita politica actuala . DAR SI CE DACA , VOM AJUNGE SI MAI RAU .

Comentariile sunt închise.