Pașaport sanitar și vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de angajați, în România? Precizările ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă

Guvernul Cîțu a adoptat, luni, noi măsuri sanitare, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunțând în cadrul unui briefing de presă susținut la Palatul Victoria ultimele decizii legate de vaccinarea populației, viitoarele restricții sau certificatul digital covid.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat că a fost  adoptată o ordonanță care modifică și completează Legea 55/2020, precum și alte acte normative.

Astfel, s-a introdus posibilitatea de a fi utilizate pe teritoriul României certificatele digitale ale Uniunii Europene privind covid.

„Practic, acum se creează cadrul legal pentru a fi folosit în interiorul țării. Reprezentanții Sistemului de Telecomunicații Speciale au dezvoltat, de asemenea, o aplicație sigură, prin care aceste certificate pot fi verificate și, practic, orice reprezentant al unei instituții publice sau private poate, din acest moment, dacă își downloadează aplicația, să verifice veridicitatea unui certificat COVID-19. De menționat că este nevoie și de prezența cărții de identitate atunci când verificăm acest certificat”, a spus Mihăilă.

Întrebată fiind dacă acest certificat o să fie folosit inclusiv pentru mersul la restaurant, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a răspuns: „Da. Va putea fi folosită în toate locurile în care va fi nevoie”.

În ceea ce privește obligativitatea vaccinării în cazul anumitor catogorii profesionale, ministrul Sănătății a precizat că sunt colectate observații de la ministere privind acest proiect de lege.

„În momentul în care colectăm de la celelalte ministere observaţiile pentru proiectul de lege pe care îl vom trimite spre Parlament, vom putea şti care sunt categoriile de personal care sunt supuse acestei prevederi.

Noi îl vom transmite spre Parlament în procedură de urgenţă şi ne aşteptăm ca el să fie adoptat cât de repede posibil”, a anunțat, într-un briefing de presă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Pașaport sanitar și vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de angajați, în România? Precizările ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă”

Comentariile sunt închise.