PS Macarie, la Mănăstirea Nicula, despre educația sexuală în școli și marșul LGBT: Atentate la sufletul copiilor! Să le păzim celor mici copilăria, școala, joaca și bucuria

PS Macarie, Episcopul Europei de Nord, prezent, vineri, la Hramul Mănăstirii Nicula, din județul Cluj, a adresat un puternic cuvânt de avertizare cu privire la pericolul care amenință copiii, prin atentatele la sufletele lor curate, care se dau în aceste vremuri prin acțiuni precum educație sexuală în școli sau marșul LGBT.

„În aceste vremuri este un val de urâciune și nechibzuință, fiindcă se atentează la sufletele lor (ale copiilor-n.red) curate, la sufletele lor neprihănite, la sufletele lor sensibile. Șțim că în aceste vremuri în țara noastră se caută cu orice chip pentru a se introduce educația sexuală în școală. Este un atentat la firescul și inocența copilăriei.

Și o spun cu toată responsabilitatea mea de păstor, răspicat, că acest lucru este urâciune împotriva lui Dumnezeu! Fiindcă această „educație” de fapt este o educație împotriva firescului copilăriei. Nu este o educație, ci este o pervertire a sufletului curat al copilului și a inimii și a conștiinței sale înaintea lui Dumnezeu.

De aceea, iubite frate și iubită soră, suntem îngrijorați, fiindcă chiar acum, la prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, chiar mâine (sâmbătă-n.red) în ajun, în Capitală se organizează așa-zisul „marș al mândriei”.

Ce fel de mândrie este aceasta, în care se exhibă comportamente nefirești în văzul tuturor, deci și al copiilor?

Să avem grijă de copilașii noștri și să le păzim copilăria, școala, joaca, bucuria, cultivând firescul, frumosul, cuviința, adevărul.

Să ne-o luăm în ajutor pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Fiindcă, dacă copiii noștri nu sunt orfani de părinții biologici, de multe ori devin orfani prin abandonarea lor în fața televizorului, în fața calculatorului, a telefonului, a jocurilor video. Toți aceștia devin orfani, cu toate că au un tată și o mamă. Însă aceștia nu mai au grijă de educația lor, nu mai au grijă de viața lor, nu mai au grijă de copilăria lor, nu mai au grijă de sufletul lor.

De aceea să ne rugăm Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ca o Milostivă Maică să-i inspire pe toți părinții să-i crească minunat și firesc pe copilași, așa cum Ea însăși L-a crescut pe Fiul Său și Mântuitorul sufletelor noastre”, a spus PS Macarie.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost