Pfizer, BioNTech şi Moderna- vânzări de vaccinuri de peste 60 de miliarde de dolari, în timpul pandemiei. Se estimează câștiguri de miliarde de dolari, din vânzările de rapel

Producătorii de medicamente Pfizer, BioNTech şi Moderna vor câştiga în următorii ani miliarde de dolari de pe urma rapelurilor vaccinurilor împotriva covid, pe o piaţă care ar putea rivaliza cu vânzările anuale de 6 miliarde de dolari ale vaccinurilor pentru gripă, potrivit analiştilor şi investitorilor în sectorul sănătăţii, transmite Reuters, citată de News.ro.

Pfizer, BioNTech şi Moderna au realizat cumulat vânzări de vaccinuri anti-covid de peste 60 de miliarde de dolari, pentru 2021 şi 2022.

Pentru viitor, analiştii au prognozat venituri de peste 6,6 miliarde de dolari pentru vaccinul Pfizer/ BioNTech şi 7,6 miliarde de dolari pentru Moderna în 2023, în principal din vânzările de rapel.

Producătorii de vaccinuri susțin că dovezile scăderii nivelurilor de anticorpi la persoanele vaccinate după şase luni, precum şi o rată crescândă de infecţii descoperite în ţările afectate de varianta Delta confirmă nevoia vaccinurilor de rapel.

Totodată, scrie sursa citată, producătorii susțin că sunt necesare mai multe cercetări, astfel încât, momentan, „este departe de a fi clar cât de mulţi oameni vor avea nevoie de rapeluri şi cât de des”.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost