Senatorul Claudiu Târziu (AUR), despre declarația președintelui Ungariei privind Transilvania: O flagrantă ofensă adresată românilor. Reacția premierului Cîțu trădează o crasă neînțelegere a realităților politico-istorice

Senatorul Claudiu Târziu (AUR) a criticat lipsa de reacția a premierului Florin Cîțu, în prezența căruia, luni, la Kiev, preşedintele Ungariei, János Áder, a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon.

„Oricît ar pretinde altceva, Florin Cîțu trădează o crasă neînțelegere a realităților politico-istorice.

Apostrofat de opinia publică pentru lipsa de reacție la afirmațiile revizioniste ale președintelui ungar, a invocat uzanțele și procedurile summit-ului.

Dincolo de faptul că a fost o flagrantă ofensă adresată românilor, un astfel de răspuns și o atare atitudine din partea șefului guvernului denotă cîteva realități mult mai grave: politica externă este tratată drept o glumă, atunci cînd nu lipsește cu desăvîrșire. Guvernanții noștri, la cel mai înalt nivel, sînt străini de simțul istoriei, iar de bărbăție sau anvergură politică nici nu încape vorbă.

Cu asemenea personaje în fruntea statului sau a executivului, nici nu este de mirare că sîntem desconsiderați sau ridiculizați”, a scris, joi, pe Facebook, co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că la summitul de la Kiev, președintele Ungariei, Janos Ader, a comparat anexarea Crimeei cu Tratatul de la Trianon. La eveniment era prezent și premierul Cîțu, care nu a reacționat la declarația lui Janos Ader.

Ulterior, premierul Cîțu și-a justificat lipsa de reație invocând uzanțele summit-ului. „Aceste lucruri le discutăm aici, la Bucureşti”, a spus, marți, premierul Cîțu, potrivit Agerpres.

Reamintim că premierul Cîțu a participat la Summitul Platformei Internaționale Crimeea. În mesajul transmis oficial și-a exprimat sprijinul necondiționat pentru Ucraina, fără să amintească nimic despre problemele cu care se confruntă comunitatea românească, supusă unui proces de asimilare forțată din partea statului ucrainean, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost