Senatorul Claudiu Târziu, despre ziua de 23 august 1944: A fost o uriașă eroare politică, pe care azi ne-o amintim cu jale. Este o zi de doliu, nu una de sărbătoare

Lovitura de stat de la 23 august 1944 a fost o uriașă eroare politică pe care ne-o amintim cu jale, a transmis, luni, senatorul Claudiu Târziu, după 77 de ani de la ziua care a marcat România pentru totdeauna.

„Propaganda, atît cea de dinainte, cît și cea de după `89, ne-a „învățat” că lovitura de stat (sau de palat) de la 23 august 1944 a scurtat cel de-al doilea război mondial cu șase luni și ne-a salvat Țara.

Nimeni nu poate avea însă nici o certitudine cu privire la ce s-ar fi întîmplat dacă lovitura de stat de la 23 august nu ar fi existat.

Dar cunoaștem efectele ei, pe care istoria le consemnează:

– aproape 200.000 de soldați capturați de Armata Roșie în urma armistițiului (dintre care mulți au murit în Gulag);

– principalii lideri politici de opoziție, mijlocitori ai actului de la 23 august (Brătianu, Maniu, Mihalache, C. Titel Petrescu), arestați, iar unii uciși în temnițele comuniste;

– plata unor fabuloase despăgubiri de război și sovietizarea forțată;

– nici o recunoaștere din partea Marilor Puteri a contribuției României la „scurtarea conflagrației” și, deci, tratarea țării noastre ca stat învins;

– exterminarea elitelor și înlocuirea acestora cu pleava societății;

– distrugerea capitalismului și a satului românesc;

– izgonirea regelui și sfîrșitul monarhiei în România.

A considera această lovitură de stat drept un „act patriotic și salvator” înseamnă o nesocotire deliberată a urmărilor sale catastrofale, dintre care pe unele le resimțim și astăzi, și o profundă jignire a memoriei sutelor de mii de victime ale represiunilor și genocidului ordonat de uneltele Moscovei, care au preluat puterea după 23 august 1944.

În fapt, a fost o uriașă eroare politică, pe care azi ne-o amintim cu jale. Astăzi e o zi de doliu, nu una de sărbătoare”, a transmis, luni, pe Facebook, co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Senatorul Claudiu Târziu, despre ziua de 23 august 1944: A fost o uriașă eroare politică, pe care azi ne-o amintim cu jale. Este o zi de doliu, nu una de sărbătoare”

  1. Intentia a fost de a salva ce se mai putea din Romania. Fara 23 august, Romania ar fi fost usor bombardata oras cu oras. Milioane de romani ar fi putut fi executati. Asa ca mic exemplu, evreul Yagoda, seful CEKA, a ordonat el insusi executia a 10 milioane de rusi. Romania avea o pupulatie de max 20 de milioane. Bolsevicii condusi de evrei s ar fi razbunat cu si mai mare ferocitate. Lucrurile s au incurcat la „aliati”. Ai nostri la acel moment nu stiau ca Anglia si SUA, erau conduse din umbra de evreimea financiara si industriasa si care aveau cu totul alte planuri obscure nu numai cu Romania, dar cu toata Europa de Est. Maniu incercase cu cativa ani mai devreme sa intervina pe langa englezi, Ratiu la fel, Antonescu la fel, dar si alti politicieni romani. Ai nostri nu stiau de dedesubturile obscure ale politicii engleze si americane. Ca lucrurile sa fie si mai clare, chiar poporul englez si cel american, au fost mintiti, pacaliti de catre Churchill si Rooswelt care erau marionetele financiarilor evrei. Astazi se stie adevarul, e doar chestiune de timp ca sa l afle cat mai multi oameni. Al doile razboi a fost un razboi al evreimii, pentru interesul ei. Englezii, americanii, rusii, vorbesc de oamenii de rand, de aceia care au mers in razboi, au fost victime, mintiti, pacaliti de evreime ca sa lupte contra germanilor. Germanii au fost victime si niciodata agresori, ei au luptat cu eroism ca sa si salveze tara. Toata lumea trebuie sa se uneasca impotriva evreimii financiare si sa faca dreptate. Adevarul se stie, sunt arhive, documente care demonstreaza cine au fost si sunt vinovatii.

  2. Un fapt se ascunde, ca Stalin nu avea chef sa piarda timpul in Romania si pe Carpati. Deci ar fi acceptat si chiar a acceptat armistitiul cu Antonescu. Insa scrisoarea de accept trimisa la Bucuresti la ministerul de externe a fost ascunsa din ordinul lui Mihai. Care in aceeasi zi l-a arestat pe maresal, bineinteles la ordinul si aprobarea englezilor. Actul de la 23 aug a fost in realitate opera englezilor, care aveau oamenii lor masoni in politica si in armata Romaniei. Inca odata, Armata Rosie nu ar fi trecut usor prin trecatorile Carpatilor, daca ar fi fost aparate de germani, romani si unguri. Orasele de campie ar fi cazut usor, deci Stalin stia asta si de aceea a acceptat armistitiul secret cu Antonescu, ascuns de Mihaita, omul englezilor. (rusii au cautat imediat dupa 28 aug sa recupereze acea telegrama, pesemne ca au si recuperat-o de la Mihai.). Desigur ca se mai impunea si ca germanii sa fie realisti si sa paraseasca rapid orasele de campie (sa nu aiba pierderi sigure) si sa organizeze apararea pe Carpati.

Comentariile sunt închise.