Acţiune în justiţie la Tribunalul UE împotriva certificatului sanitar european. Încalcă drepturi fundamentale!

Mai multe persoane au iniţiat o acţiune la Tribunalul Uniunii Europene pentru a obţine anularea reglementării prin care este instaurat permisul sanitar european, a informat, joi, AFP, citată de Agerpres.

Plângerea a fost depusă la 30 august, „pârâţii” fiind Consiliul şi Parlamentul European, care au aprobat reglementarea prin care a fost lansat „Certificatul digital Covid al UE”, intrat în vigoare la 1 iulie a.c.

Un document al Consiliului adresat ambasadorilor celor 27 reuniţi miercuri menţionează această acţiune în justiţie.

Potrivit sursei citate, reclamanţii spun că solicitarea unui test sau a vaccinării pentru eliberarea unui certificat de Covid al UE înseamnă a impune „tratamente medicale invasive” şi încalcă de asemenea drepturi fundamentale.

Totodată, reclamanţii cer anularea în totalitate a acestei reglementări sau cel puţin a părţii privind testarea şi vaccinarea şi solicită suspendarea imediată a dispoziţiilor contestate în aşteptarea deciziei de fond.

Certificatele sanitare atestă că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, că a făcut un test care a avut rezultat negativ sau că s-a imunizat ca urmare a infectării şi ar trebui să permită evitarea carantinei în ţările de destinaţie.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost