București: Începe noua sesiune parlamentară. Sedință solemnă, miercuri, cu participarea preşedintelui Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu

Senatul şi Camera Deputaţilor încep a doua sesiune parlamentară ordinară a anului, cu această ocazie fiind invitat și preşedintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, să participe la sedința solemnă de miercuri.

Preşedinţii celor două Camere, Anca Dragu şi Ludovic Orban, au decis convocarea Senatului şi a Camerei Deputaţilor de la ora 16,00, anunță Agerpres.

Ca la fiecare început de sesiune, senatorii şi deputaţii îşi vor alege, prin vot, conducerile celor două Camere: vicepreşedinţii, secretarii şi chestorii Birourilor permanente, preşedinţii fiind aleşi la începutul legislaturii pe durata mandatului Parlamentului.

Alegerea conducerilor celor două Camere se face la propunerea grupurilor parlamentare, în conformitate cu ponderea acestora, potrivit configuraţiei politice a Camerei Deputaţilor, respectiv, a Senatului şi negocierii liderilor grupurilor. Listele candidaţilor propuşi pentru Birourile permanente se supun în întregime votului Camerei Deputaţilor, respectiv al Senatului şi se aprobă cu votul deschis al majorităţii deputaţilor sau senatorilor prezenţi.

Tot miercuri, este programată o sedințință comună a Parlamentului, la care a fost invitat să participe și președintele Legislativului din Republica Moldova, Igor Grosu, potrivit sursei citate.

Şedinţa este programată la ora 17,30, iar preşedintele Parlamentului Republicii Moldova va adresa un mesaj. Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu o delegaţie parlamentară, efectuează, până pe 2 septembrie, o vizită oficială la Bucureşti


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost