Ministrul Muncii, Raluca Turcan: Se estimează o creștere a prețurilor. N-am o lampă a lui Aladin ca să vă spun cu cât

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a confirmat, marți seara, la un post de televiziune, că se estimează o creștere a prețurilor, în urma majorării prețurilor la energie electrică și gaze naturale, fără să ofere însă cifre concrete sau soluții.

Întrebată fiind, în cadrul unei emisiuni la Digi24, despre estimările Ministerului Muncii privind creșterea prețurilor, ministrul Raluca Turcan a răspuns:

„Evoluția prețurilor. Vreau să vă spun că se estimează o creștere a prețurilor, însă nu disproporționată. Nu cred că este oportun acum să încep să dau cifre, pentru că mă uit și eu la diverse analize economice.

N-am o lampă a lui Aladin în care să privesc și să vă spun cum vor crește prețurile.

Pentru că, de unde mai vin aceste creșteri de prețuri… De la angajatorii care, de exemplu, nu-și pot susține forța de muncă și atunci transferă costurile cu forța de muncă în prețuri. E un lucru care s-a mai întâmplat. Dacă vă amintiți, exista obișnuința ca salariul minim să fie stabilit din pix, așa cum decideau guvernanții. Dacă venea un an electoral creșterea salariului minim era mai mare, dacă nu era an electoral, nu erau atât de îngăduitori.

Când salariul minim a fost majorat artificial și nesustenabil din partea economiei am avut pe de o parte creșteri de prețuri ca urmare a includerii cheltuielilor cu salariile și, de asemenea, muncă la negru. Toată lumea a avut de pătimit”.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost