AUR la Cotroceni. Senatorul Claudiu Târziu: Am solicitat organizarea unui referendum pe tema certificatului sanitar. Răspunsul președintelui Iohannis

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunțat, luni, la sfârșitul consultărilor de la Cotroceni pe tema desemnării viitorului prim-ministru, că i-a solicitat președintelui Iohannis organizarea unui referendum pe tema certificatului sanitar, în contextul în care în societatea românească există o puternică opoziție față de acest document.

„Certificatul de vaccinare nu poate să fie instituit de către clasa politică fără consultarea românilor, atâta vreme cât în societate există o puternică opoziție și față de vaccinare și față de certificatul în sine.

Ca să se convingă de această opoziție, președintele Iohannis ar putea să organizeze un referendum pe tema certificatelor de vaccinare, astfel încât să înțeleagă toți politicienii împotriva cui vor vota dacă insistă să voteze acest certificat, acest pașaport de sănătate, mijloc de obligativitate pentru vaccinare.

Domnul președinte a răspuns că oricum referendumul ar fi consultativ și că politicienii nu sunt obligați să țină cont de el și punct. Nici că se gândește, nici că ar fi bine, nici că ar fi rău; cum ne-a obișnuit, de altfel, cu lipsa unor decizii în momente dramatice pentru români. Transmit românilor că la Cotroceni nu cred că au un apărător”, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

În ceea ce privește consultările pentru desemnarea premierului, senatorul Claudiu Târziu le-a caracterizat ca fiind „o mascaradă”.

„Am dat curs invitației la Cotroceni numai din respect pentru instituția președintelui României”, a explicat senatorul Claudiu Târziu.

Reamintim că, la sfârșitul consultărilor de luni, Nicolae Ciucă a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „AUR la Cotroceni. Senatorul Claudiu Târziu: Am solicitat organizarea unui referendum pe tema certificatului sanitar. Răspunsul președintelui Iohannis”

  1. Nu cunosc raspunsul OFICIAL al domnului Presedinte in aceasta tema , decat informatia publicata , dar daca raspunsul unui Presedinte , privind SIGURANTA NATIONALA A ACESTUI POPOR ESTE ACESTA , EL TREBUIE SA RASPUNDA PENAL PENTRU ACESTA IAR DECIZIA ESTE A CSAT CHIAR DACA CONFORM LEGII IN CAUZA PRESEDINTELE ESTE PRESEDINTE CSAT . DE REMARCAT ESTE UN FAPT DE INFORMATIE PUBLICA ” din anul 2016 , de cand acest Pressedinte de tara este si Presedinte CSAT , nu s-a mai publicat nici un raport public al CSAT , conform legislatiei in vigoare . OARE DE CE ? SI CINE RASPUNDE ? RAMANE DE VAZUT IN VIITOR.

Comentariile sunt închise.