Președintele Iohannis recidivează. Nicolae Ciucă, desemnat din nou candidat la funcția de prim-ministru

Nicolae Ciucă a fost desemnat, luni ,de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru, anunță Agerpres.

Președintele Iohannis a arătat că această propunere a venit din partea PNL, PSD, UDMR şi a minorităţilor naţionale.

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru şi în acest format am avut o discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de faţă, pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Reamintim că președintele Iohannis l-a mai desemnat pe Ciucă pentru funcția de premier, în 21 octombrie, însă Nicolae Ciucă și-a depus mandatul la începutul lunii noiembrie, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost