Părintele Iustin Miron, Mănăstirea Oașa: Rostul tău este aici. Nu te poți cunoaște în afara credinței neamului tău. Nu mi-aș lăsa țara pentru toți banii planetei

Nu te poți cunoaște în afara credinței neamului tău, spune răspicat părintele Iustin Miron de la Mănăstirea Oașa, într-un interviu în care fiecare cuvânt rostit reprezintă o declarație de dragoste pentru Dumnezeu și pentru neamul românesc.

Interviul a fost realizat în prag de Crăciun de artistul Damian Drăghici.

Cine sunteți?, este întrebarea cu care începe un dialog clăditor de suflete, în care părintele Iustin vorbește despre credință, despre frumuseșea neamului și despre rostul fiecăruia dintre noi.

  • Am plecat de acasă cu memoria întrebării „al cui ești?”. Sunt de la sat și când mă întâlneam cu cineva mă întreba acest lucru. Am plecat cu întrebarea asta în suflet: al cui sunt? Și dacă îți răspunzi la întrebarea asta, automat îți dai seama și cine ești și ce misiune ai. Esti al unui sat, al unei comunități duhovnicești, ești al lui Dumnezeu. Dacă conștientizezi toate astea, de aici rezultă și cine ești și ce misiune ai.

Esti produsul neamului tău și a credinței neamului tău și atunci misiunea și rostul tău sunt aici.

Nu cred că părinții mei m-au făcut ca să am eu misiune în China și rostul meu să fie în China. Că putem avea rosturi speciale în alte părți este adevărat, dar noi suntem ai neamului nostru, aici este rostul nostru și aici ne putem regăsi.

Nu te poți cunoaște în afara credinței neamului tău.

  • Primul gând are puterea cea mai mare. Primul gând e cel mai apropiat de Dumnezeu. Și să cam mergi pe el. Al doilea, îl compui cu alte gânduri de ale tale, și bune și rele, și te îndepărtezi.
  • Dumnezeu e Viața.

Nu mi-aș lăsa țara pentru toți banii planetei!

  • Pentru bani sunt făcut eu? Stau în țara mea și stau în neamul meu și în familia mea și cu frații mei pentru bani? Banii mă țin pe mine în neamul meu? Păi așa zic când merg la taică-meu acasă, ce-mi oferă mie ca să merg la el? Cât câștig dacă merg la mama, la tata și la frații mei, că altfel nu merg?

Interviul integral:

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Părintele Iustin Miron, Mănăstirea Oașa: Rostul tău este aici. Nu te poți cunoaște în afara credinței neamului tău. Nu mi-aș lăsa țara pentru toți banii planetei”

  1. In lumea in care , timp de sute de anii , baza a fost profitul , cu orice risc , razboaie mondiale , pandemii , ” revolutii mascate pentru profitul schimbarii conducerii politice ” , o lume condusa de ” profit financiar cu orice risc ” , o lume bazata deja pe dependenta ” de profitul financiar ” al asa ziselor ” grupari politice ” de sorginta asa zisa neo-marxista , neo-liberala , neo-nazista , etc, este imposibil sa mai schimbi ceva , deoarece gandirea ta ca simplu cetatean al unui stat , popor , etc, , nu mai exista . Acum „statul” fiind doar o forma de implementare al acestei noi politici a ” profitului suprastructurii internationale financiare ” , deja decizia ta simplu ” cetatean ” este imposibila , tu fiind ” cetateanul turmentat al lui nenea Iancu , Caragiale .Cetateanul nu mai are drepturi reale ,nici daca sunt garantate prin Constitutii , legi juridice etc, deoarece ” statul sub forma lui actuala de instrument finantist corporatist ” , reprezinta interesul grupului financiar national si international in nici un caz al ” cetateanului ” . Este o forma mascata , la timpul actual al monarhiei feudale , acum ” monarhie finantista internationala ” , prin asa zise ” drepturi democratice ” , dar neaplicabile niciodata pentru simplu ” cetatean turmentat ” care nu face parte din ” alesii democratic ai sistemului politic ” , il considera o ” piesa a manipularii ” si niciodata un decident pe simplu cetatean . Cu respect pentru perceptia crestina a parintelui crestin Iustin Miron, dar ea este o ” utopie ” neaplicabila niciodata , de ce ? poate este si greseala bisericii si reprezentatiilor lor timp de sute de ani , ca au reprezentat si continua sa reprezinte ” statul infractional” bazat pe interesul propriu de grup financiar organizat si nici un caz pe interesul simplu al celor multii , simpli cetateni , votantii , participantii la procesul economic prin munca lor , participanti la procesul politic si social prin votul lor , participantii la viata de zi cu zi a functionarii unui ” stat” , dar revin la o zicala a gandirii simple a acestui popor roman ” CE AI INSMANTAT ASTA CULEGII ” , este valabil si pentru biserica ortodoxa romana .

Comentariile sunt închise.